Ventilator mecanic pentru insuficiență respiratorie, produs în România

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ventilatorul mecanic creat  FOTO: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie Mureș
Ventilatorul mecanic creat FOTO: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie Mureș

Un ventilator mecanic pentru pacienții cu insuficiență respiratorie a fost testat la Târgu-Mureș.

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie Târgu-Mureș anunță, pe Facebook, că la Centrul de Simulare și Abilități Practice al instituției s-a testat duminică, 12 aprilie, un ventilator mecanic. Acesta a fost creat de două companii din orașul amintit.

”Astăzi, 12 aprilie 2020, în duminica Floriilor, am finalizat ultimele modificări ale ventilatorului mecanic. Am supus echipamentul nostru la cele mai dure teste pentru a verifica buna sa funcționare și pentru a finaliza ultimele reglaje. Ventilatorul mecanic a făcut față cu brio! Testele efectuate pe plămânul artificial ne-au arătat că poate fi utilizat pe orice fel de pacient. Am implementat noi moduri de lucru cu echipamentul. Ventilatorul mecanic permite controlul PIP, PEEP, FiO2, volum, numărului de respirații etc. Îi mulțumim pentru ajutor rectorului UMFST „George Emil Palade", domnul prof. univ. dr. Leonard Azamfirei! Îi mulțumim pentru modul prompt în care a răspuns solicitărilor noastre directorului Centrului de Simulare și Abilități Practice, domnul conf. univ. dr. Janos Szederjesi, medic primar ATI. Îi mulțumim călduros pentru implicare domnului șef de lucrări dr. Marius Petrișor, medic ATI. Orice ajutor din partea medicilor din România este binevenit. Vom încerca să ținem cont de fiecare sugestie. Implicarea dumneavoastră contează!”, este mesajul postat pe blogul universității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel