Vicepremierul Raluca Turcan: Deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de 3 miliarde de lei

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat joi că deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de trei miliarde de lei.

 

"Cea mai descurajantă veste este cea legată de finanţare şi nu vrem să speriem pe nimeni, dar deficitul la Fondul Naţional Unic de Sănătate este, la nouă luni, de trei miliarde de lei şi prima provocare a mandatului domnului Victor Costache va fi să asigure servicii de calitate în acest context financiar extrem de dificil. Apoi evident că problemele nerezolvate de ani de zile trebuie să primească rezolvări şi sunt convinsă că aceste rezolvări vor fi temeinice şi vor crea în timp un sistem predictiv şi de calitate", a afirmat Raluca Turcan, care a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii de către Victor Costache, notează Agerpres. 

Potrivit vicepremierului, încrederea românilor în sistemul de sănătate este "la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani".

"Cred că este foarte important pentru opinia publică ca, în cel mai scurt timp, să avem şi o evaluare cu privire la situaţia pe care a lăsat-o în urmă guvernul trecut. Sunt atâtea probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate în România încât încrederea în sistemul public de sănătate a ajuns la cele mai mici cote din ultimii 30 de ani. Cred că oamenii trebuie să ştie exact ce s-a găsit la acest minister, ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu care a beneficiat de o creştere a veniturilor alocate, dar, din nefericire, de o scădere a calităţii şi de foarte multe probleme care îl grevează", a spus Raluca Turcan.

În opinia sa, va trebui îmbunătăţit managementul structurilor spitaliceşti, va trebui pus un accent mai mare pe prevenţie, iar medicina de familie să fie "debirocratizată".

Şi ea a subliniat că o prioritate pentru acest domeniu rămân proiectele spitalelor regionale.

"Să îmbunătăţim managementul structurilor spitaliceşti, să demarăm aşa cum aşteaptă o lume întreagă proiectele spitalelor regionale, să punem mai mare accent pe prevenţie şi să debirocratizăm medicina de familie astfel încât să primească o importanţă tot mai mare, să sprijinim dezvoltarea medicinei şcolare, condiţie obligatorie pentru creşterea calităţii şi în sistemul de educaţie şi în sistemul de sănătate", a precizat vicepremierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel