Virgil Musta, avertisment: sistemul sanitar va ceda la un număr mare de infectări

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Virgil Musta avertizează că nu trebuie să renunțăm la mască și la măsurile de protecție, pentru că pandemia nu s-a terminat, iar în cazul în care numărul infectărilor va crește iar, sistemul sanitar va ceda.

Medicul infecționist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, atrage atenția că pandeia nu s-a terminat, iar dacă numărul cazurilor noi de infectări începe să crească, sistemul sanitar este în pericol să cedeze. De asemenea, el spune că nu trebuisă renunțăm la măsuri precum purtarea măștii, nici  chiar în cazul persoanelor vaccinate.

“În august, septembrie şi în lunile de toamnă-iarnă care urmează, este necesar să nu fim ignoranţi, să nu credem că s-a terminat pandemia şi că nu mai trebuie să facem nimic, ci din contră, să nu uităm prin ce s-a trecut şi să punem în practică tot ce am învăţat până acum, pentru a ne proteja în continuare, pe cei dragi nouă şi pe toţi cei din jurul nostru.

Războiul nu se câştigă în spitale, prin tratarea bolii, ci în comunitate, prin prevenţie. Dacă ajung în spitale un număr prea mare de persoane infectate, care necesită internare, sistemul sanitar va ceda, indiferent cât de avansat este. Abordarea greşită nu iartă. Unele ţări nu au înţeles de la început potenţialul foarte periculos al pandemiei şi au încercat la început să obţină o imunizare colectivă, prin boală, într-o perioadă foarte scurtă de timp, fără să pună prea mult accent pe măsuri restrictive de protecţie (exemplu Marea Britanie). Au constatat că au început să înregistreze un număr foarte mare de decese în rândul bătrânilor şi al persoanelor cu factori de risc, astfel că au schimbat repede abordarea, dar costul în vieţi umane a fost mare“, a scris dr. Musta pe Facebook, conform România TV. El a mai arătat că vaccinarea este singura soluție pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur. 

„Există, din păcate, în România, şi mentalitatea că dacă am o patologie cronică şi mă vaccinez, risc să fac efecte adverse severe care pot duce la probleme şi poate la deces. În afară de anumite cazuri punctuale, pentru care nu există indicaţie de vaccinare şi care sunt foarte puţine, atitudinea menţionată anterior este complet eronată. Aceste persoane omit faptul că patologiile despre care ei se gândesc că ar putea genera complicaţii de la vaccin sunt tocmai cele care le pot produce probleme majore dacă vor contacta virusul şi chiar decesul. Ei sunt cei care au nevoie de fapt cel mai mult de vaccin, e arma lor salvatoare (pe care nu o aveau anul trecut), dar pe care aleg, cu bună ştiinţă, să nu o folosească. Procentul de reacţii adverse severe după vaccinare este de 0,4%, iar procentul de forme severe de boală la persoanele nevaccinate care fac infecţia este de 10%”, arată specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel