Vitamine cu proprietăți anti-fungice

Ciuperca
Ciuperca

Infecțiile fungice cauzează probleme grave de sănătate doar în cazul unui sistem imunitar slab,. Aceste infecții dispar de obicei singure, deoarece corpul are propriul sistem de apărare. Anumite vitamine au însă caracteristici anti-fungice puternice și pot ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor fungice.

Vitamina D are beneficii antimicrobiene potențiale împotriva diferiților agenți patogeni, inclusiv ciuperci, potrivit unui review publicat în numărul din octombrie 2011 al revistei Dermato Endocrinologie. Autorii scriu că vitamina D poate reduce riscul de infecție. Dacă aveți deja o infecție fungică, este însă mai puțin clar dacă vitamina D o poate trata, potrivit recenziei. Există dovezi că doze mari de vitamina D reduc activitatea anumitor ciuperci, dar sunt necesare mai multe studii pentru a confirma acest lucru, notează Livestrong.

Vitamina B-3

Vitamina B-3 exercită o activitate anti-fungică puternică, iar cercetătorii consideră că poate servi ca un potențial tratament anti-fungic. Cu toate acestea, sunt necesare studii umane pentru a confirma acest lucru. Candida albicans, o cauză comună a infecțiilor fungice, folosește o enzimă cunoscută sub numele de Hst-3 pentru a crește și a se înmulți. Într-un experiment pe animale cercetătorii au descoperit că o formă de vitamina B-3 numită nicotinamidă a redus semnificativ capacitatea candidei albicans de a crește și de a provoca infecții. Studiul a fost publicat în ediția din iulie 2010 a revistei Nature Medicine.

Vitamina C

Cercetătorii au efectuat un studiu pe eprubetă pentru a evalua activitatea anti-fungică a vitaminei C, cu rezultate pozitive. Studiul publicat într-o ediție din 2014 a celulei eucariote a constatat că vitamina C suprima activitatea Candidei albicans prin interferarea proceselor necesare pentru ca ciupercile să crească și să se dezvolte. De asemenea, perturbă expresia genică necesară pentru tranziția C. albicans către alte stadii de creștere. Împiedicarea dezvoltării împiedică C. albicans să provoace infecții. Sunt necesare studii suplimentare la om pentru a evalua efectul vitaminei C ca anti-fungice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel