Vizite video virtuale, când pot înlocui vizitele clasice la spital

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Munca
Munca

O echipă de cercetători de la spitalul general Massachusetts (MGH) raportează că vizitele video virtuale, folosite la spital, pot înlocui cu succes vizitele la cabinet sau la spital pentru mulți pacienți fără a compromite calitatea îngrijirii și comunicării. Vizitele video virtuale sunt comunicări personale pe chat video între un profesionist și un pacient care utilizează un computer sau o tabletă printr-o aplicație sigură, explică Karen Donelan, cercetător principal la Centrul de Politici de Sănătate al Institutului Mongan din cadrul MGH.

,,Unii dintre participanții la studiu au fost părinți ai copiilor care aveau nevoie de mai multe vizite sau pacienți mai în vârstă pentru care călătoria era greu de făcut. Nu ne-a surprins că au găsit vizitele virtuale mai convenabile, dar am fost impresionați că aproape toți au perceput calitatea îngrijirii sau comunicării la fel sau mai bune decât cele acordate în mod tradițional și familiar prin vizite la cabinet."

Programul MGH TeleHealth a fost lansat în 2012, după 10 ani de experiență de succes în dezvoltarea TeleNeurology. Vizitele video virtuale au fost oferite începând cu 2013, iar programul a continuat să crească de atunci. La momentul efectuării acestui studiu, pacienții stabiliți în mai multe departamente sau divizii - inclusiv psihiatrie, neurologie, cardiologie, îngrijire primară și oncologie - au fost eligibili pentru vizite video virtuale pentru îngrijirea ulterioară.

Rapoartele din studiu au inclus răspunsurile sondajului de la 254 de pacienți după prima lor vizită și de la 61 de clinicieni care au participat la primul an complet al programului.

79% dintre pacienții care au participat la program au considerat căa fost mai ușor să-și găsească un timp convenabil pentru o vizită video virtuală decât pentru o vizită oficială tradițională. 62% dintre pacienți au raportat calitatea vizitelor video virtuale ca fiind la fel ca cea a vizitelor la spital, iar 21% au crezut că vizionarea virtuală a fost mai bună.

59% dintre profesioniștii din domeniul sănătății care au efectuat vizite video virtuale au convenit că, pentru pacienții selectați pentru aceste vizite, calitatea vizitelor virtuale a fost similară cu cea a vizitelor la cabinet; o treime a apreciat calitatea vizitei la cabinet mai bună.

46% dintre medici consideră că vizitele la birou sunt mai bune comparativ cu 33% dintre pacienți.

68% dintre pacienți au dat pentru vizite video virtuale note de 9 sau 10, pe o scară de la 1 la 10 puncte, iar pacienții care au evaluat vizitele cu note mai mici au fost, în general, preocupați de problemele tehnice pe care le-au experimentat în timpul primei utilizări a sistemului. Aceste probleme au fost, de obicei, rezolvate în momentul vizitelor cu asistență tehnică. Clinicienii au raportat că vizitele video virtuale sunt superioare vizitelor de la cabinet prin planificarea în timp util a pacienților (70,5%) și pentru eficiența vizitei (52,5%). Ei au avertizat că aceste vizite nu sunt adecvate pentru toți pacienții în toate situațiile.

Cercetătorii spun că pe viitor pot fi disponibile mai multe moduri diferite de vizite care să vizeze comunicarea pacient-clinician, cum ar fi vizite text, video, online, la domiciliu și la cabinet. Pe măsură ce aceste modalități de îngrijire sunt explorate și studiate, cercetătorii vor evalua modul în care pot fi adaptate aceste vizite la nevoile pacienților.

,,Într-o vizită video virtuală, 95% din timpul petrecut de pacient este față în față cu medicul, comparativ cu mai puțin de 20% dintr-o vizită tradițională, în care cea mai mare parte a timpului se petrece pe călătorie și de așteptare", a declarat dr. Lee Schwamm, directorul Centrului MGH pentru TeleHealth. Potrivit Science Daily.com medicul este vicepreședinte executiv al Departamentului de Neurologie și a folosit vizite video virtuale în practica sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel