Vlad Voiculescu: 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare

Angela Sabău / 27 ian 2021 / 16:31
Vaccin. Foto: Pixabay
Vaccin. Foto: Pixabay

Vlad Voiculescu spune că 30% dintre persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 s-au imunizat fără a accesa platforma de programare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că un procent de 30% dinte cei care se vaccinează nu accesează platforma de programare, fiind un procent foarte mare ce reprezintă o vulnerabilitate a sistemului medical. „Există o platformă de programare și exisă Registrul Național pentru Vaccinare. Acestea două trebuie puse împreună. Există 30% dintre persoane care sunt în Registrul Național de Vaccinare și nu sunt în platforma de programare. Sunt oameni care merg în centrul de vaccinare sau sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizate cum s-au cuveni, unde lucrurile se fac încă pe hârtie și după ce este notat în registrul național de vaccinare, datele se varsă, dacă vreți, în platforma de programare, ca să fie programate pentru rapel. Faptul că oamenii nu se programează în platforma de programare și merg direct la centru și sunt înregistrați in rem reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o comitetului condus de dr. Gheorghiță, respectiv tuturor autorităților care lucrează în acest proces. Vulnerabilitate care trebuie remediată cât mai rapid. 30% din totalul de vaccinuri este mult. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare și o clarificare a procesului respectiv o speranță oferită tuturor că vaccinurile merg către cei mai vulnerabili”, a spus el într-o conferință de presă.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy