Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății: asigurări de sănătate private, CNAS nu se va desființa

Dana Lascu / 23 dec 2020 / 22:26
Vlad Voiculescu la Palatul Cotroceni
Vlad Voiculescu la Palatul Cotroceni

Proaspăt numit în funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a explicat că în sistemul medical românesc e nevoie de atragerea banilor privați, motiv pentru care s-ar putea înființa sisteme de asigurări de sănătate private, fără însă a desființa Casa Națională de Asigurări (CNAS). 

Vlad Voiculescu, propunerea USR la funcția de ministru al Sănătății,  le-a explicat parlamentarilor că România are nevoie de asigurări de sănătate private, dar asta nu însemnă că CNAS va fi desființată și nici că va fi privatizat sistemul public sanitar.

„Cu privire la sistemul de finanțare, prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, nu se pune problema desființării Casei Naționale – pentru că am mai văzut asemenea idei -, trebuie să atragem însă mai mulți bani în sistem. Și vom evalua diverse măsuri, de la asigurări complementare până la pilotarea diverselor altor mecanisme de finanțare, pentru a atrage mai mulți bani în sistem și a eficientiza, pentru a asigura performanța instituțiilor care prestează servicii medicale în România, fie că vorbim de medicină de familie, de medicină de ambulatoriu sau spitale (...) Privatizarea sistemului public de sănătate – nu se pune problema! Nu se pune problema privatizării unor spitale. Nu se pune problema în acest moment a închiderii unor spitale. Nu se pune problema privatizării sistemului de sănătate din România. Putem să considerăm acest subiect închis. (..) Asigurările complementare de sănătate înseamnă că mai mulţi bani vin către sistem şi o anumită categorie îşi poate achiziţiona aceste asigurări complementare. Asta nu înseamnă cu niciun chip că românii nu vor avea acces gratuit la servicii sanitare din ce în ce mai bune şi vom face în aşa fel încât să fie din ce în ce mai bune. E o măsură de atragere a unor fonduri suplimentare în sistemul naţional de sănătate”, a precizat Vlad Voiculescu, la audierile de la comisiile de Sănătate ale Camerei Deputaților și Senatului.

Vlad Voiculescu a fost aprobat de Parlament în funcția de ministru al Sănătății, iar președintele Klaus Iohannis a dat decretul de învestire al noului Guvern. Miercuri seară a avut loc prima ședință a noului Guvern. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy