Vrei să scapi de ochelari? Ce spune Monica Pop despre operațiile oftalmologice

Scutaru Cristina |
Data publicării:
miopie
miopie

Doctorul Monica Pop a vorbit despre intervențiile chirugicale care te scapă de ochelari.

Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București a făcut o serie de  precizări asupra operaţiilor de reducere a dioptriilor. În opinia Monicăi Pop, acest tip de operaţie are un "caracter puternic comercial".

"Vreau să discutăm despre viciile de refracţie pentru că e un lucru foarte important, iar destul de mulţi pacienţi ar vrea să le elimine prin intervenţiile chirurgicale de care toată lumea a auzit şi anume reducerea de dioptrii. În primul rând, vreau să ştie toată lumea că această intervenţie chirurgicală este o intervenţie chirurgicală cu un scop accentuat comercial. Deci s-a inventat şi în acest scop", afirmă Monica Pop.

Operații strabism

 

De asemenea, Monica Pop a oferit o informaţie extrem de importantă pentru cei care au strabism şi intenţionează să se opereze pentru a scăpa de acest aspect inestetic al poziţionării ochilor.

"Vreau să ridic şi problema pacienţilor care au strabism şi nu au fost duşi la timp la medic. Şi nu sunt puţini. Se întâmplă chiar şi la intelectuali. Eu nu ştiu cum e posibil ca un părinte să aibă copil strabic şi să nu-l ducă la medic... [...] Întrebarea celor care se află în această situaţie este dacă se pot opera estetic. Pentru că niciunui tânăr nu-i convine să fie strabic şi să arate într-un fel total inestetic.

Din păcate, la cei mai mulţi nu se poate. Pentru că repoziţionarea globilor oculari determină, la cei mai mulţi adulţi, diplopie. Deci pacienţii văd, după operaţie, dublu şi nu poate suporta aşa ceva. Sunt pacienţi care au ajuns la limita sinuciderii pentru că s-au operat - sunt anumite clinici private care fac aşa ceva, puţine însă - şi nu li s-a spus despre consecinţe", a declarat Monica Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel