YouTube și Facebook, interzise în Spitalul Județean Sibiu. Acces tăiat pentru personal

Adisa Codruț |
Data publicării:
Platforma
Platforma

Angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu nu mai au voie în timpul programului să intre pe YouTube și pe Facebook, de pe calculatoarele de serviciu. Conducerea unității a luat măsura din motive de siguranță a datelor și pentru că traficul e Internet era îngreunat de vizionarea clipurilor.

Acces interzis pe YouTube șI Facebook pentru angajații din Spitalul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu. Ei au acces în continuare la Internet, dar doar pe site-urile care îi ajută în activitatea medicală, potrivit directorului instituției, Cornel Benchea. De asemenea, fiecare angajat care folosește calculatorul în interes de serviciu va avea o adresă de mail oficială și nu va mai putea trimite documente de pe Yahoo sau Gmail.

Protecția datelor și siguranță

„Vom face adrese de mail cu terminația Spitalul Județean, să nu mai folosească Yahoo. (...) și toată lumea nu o să mai aibă acces pe anumite site-uri", a explicat Cornel Benchea.

Directorul SJU Sibiu spune că accesul la YouTube este blocat deja la nivelul unității medicale și că temporar s-a redat accesul la Facebook, după ce unii angajați au solicitat acest lucru, dar și acesta va fi tăiat, din nou, în scurt timp.

Restricționarea accesului pe anumite site-uri care nu au profil medical și nu sunt folosite pentru a trimite documente medicale s-a făcut din motive de protecție a datelor și de securitate. În plus, accesarea de către angajați a canalului YouTube a îngreunat foarte mult traficul, a epxlicat directorul, citat de Agerpres. SCJU din Sibiu este cel mai mare spital public din județ, care deservește pacienți și din Alba, Brașov și Hunedoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel