ZI NEAGRĂ pentru Sănătatea românească: 3 asistente medicale, răpuse de COVID-19 în 24 de ore

Dana Lascu / 27 oct 2020 / 15:40
Lumânări  FOTO: Pixabay
Lumânări FOTO: Pixabay

În ultimele 24 de ore, trei asistente medicale din România au decedat din cauza COVID-19, a anunțat Federația Solidaritatea Sanitară. 

„În doar 24 ore, din nefericire, trei colege – asistente medicale - au pierdut lupta cu COVID-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală. Odihnească-se în pace și recunoștință veșnică lor!

Cecilia DINA, asistentă medicală, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, 48 de ani, data deces 27.10.2020; 

Mihaela IONESCU, asistentă medicală, Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș, 47 de ani, data deces 26.10.2020; 

Ana Maria CIURDAR, asistentă medicală, Substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, 48 de ani, data deces 26.10.2020. 

Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie. 

Solicitările justificate și meritate a salariaților din sănătate sunt confirmate și de datele oferite de platforma de monitorizare https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/: numărul crescut de infectări cu SARS-CoV-2 – 6.652 de salariați din sănătate; 42 de decese înregistrate în rândul salariaților; studiile și analizele privind evaluarea impactului pandemiei Covid-19 asupra salariaților din sănătate, etc”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții Federației. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy