27 Iulie

Ziua donatorului de organe, la Spitalul Sf Maria și la Institutul Fundeni. Plimbare cu bicicleta

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei care vor să susțină donarea de organe în România pot pedala prin oraș, la plimbarea pe biciclete organizată de Asociația Transplantaților din România
Cei care vor să susțină donarea de organe în România pot pedala prin oraș, la plimbarea pe biciclete organizată de Asociația Transplantaților din România

Sâmbătă, 27 iulie, este Ziua donatorului de organe, motiv pentru care în București, la cele două mari spitale specializate în transplant – SF Maria și Institutul Fundeni-, vor fi organizate mai multe evenimente, dar și o plimbare cu bicicleta între cele două unități medicale. Iată date importante despre donarea de organe în România și programul evenimentelor:

În perioada 2014 – 2018, 1.146 de familii au acceptat prelevarea de organe de la cei dragi aflați în moarte cerebrală, arată reprezentanții Asociației Transplantaților din România, care vă invită sâmbătă 27 iulie 2019, la deschiderea activităților ocazionate de Ziua Donatorului de organe.

Deschiderea va avea loc la Spitalul Sf. Maria din București, în sala Amfiteatru, la ora 9.30, și apoi, de la ora 11.00, va fi urmmată de o conferniță de presă care va avea loc la Institutul Clinic Fundeni, care va fi ținută chiar la Biserica institutului, care poartă hramul „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian".

Între cele două evenimente, însă, bucureștenii care susțin donarea de organe vor putea să facă o cursă cu bicicleta între cele două spitale. Bicicliștii vor pleca în coloană, de la ora 10.00, pe traseul b-dul Ion Mihalache (Spitalul Sf. Maria) – Piața Victoriei – Bdul Iancu de Hunedoara – Bdul Ștefan cel Mare - zona Bucur Obor - Șoseaua Colentina – str. Sportului – I.C. Fundeni.

Pentru doritori, organizatorii pun la dispoziție și biciclete. Cei care au propriile biciclete, evident, sunt liberi să le folosească. 

Pe traseu, voluntari ai asociației vor distribui materiale informative privind donarea de organe și înscrierea în Registrul National al Donatorilor de Organe. Materialele se distribuie în puncte fixe, între orele 9:30 – 11:00.

În curtea Bisericii Institutului Fundeni evenimentele se vor încheia la ora 15.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel