Ziua Mondială de Conștientizare a HPV. Cum a reușit un stat mic să scape de cancerul de col uterin

DCMedical Team |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Un mic stat din Asia este pe care să eradicheze cancerul de col uterin. Medicul cardiolog Vasi Rădulescu dă exemplul acestei țări care stă mult mai bine decât România la cazurile de HPV.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vorbește, într-o postare recentă pe rețelele sociale despre cum Bhutan, un mic stat, cu un buget la fel de mic, este pe cale să eradicheze cancerul de col uterin.

”În 2019 am avut privilegiul să merg acolo și am discutat cam o oră despre mai multe chestiuni, dar cel mai mult m-a impresionat un lucru: Bhutanul este pe cale să eradicheze cancerul de col uterin.Cum s-a întâmplat asta? E relativ simplu. Oamenii de aici au o campanie de vaccinare eficientă în școli. Vaccinează fetele de 11-12 ani. Au cerut fonduri speciale de curând, începând vaccinarea și la băieți. E scump pentru ei, nu au bugete mari, dar investiția merită.

Bunica regelui a zis că femeile din Bhutan merită o viață sănătoasă și frumoasă, iar cancerul de col uterin e o tragedie pentru ele. Când el poate fi prevenit prin vaccinarea anti-HPV, au luat imediat măsurile cele mai bune, prin cooptarea unor profesioniști, atragerea de fonduri speciale, campanii de educare.

Vaccinarea e, atenție, destinată tuturor fetelor, mai nou și băieților. Nu faci vaccinul, nu treci mai departe în școală, școală care e gratuită.Mi-ar plăcea ca România să aibă o campanie coerentă de vaccinare împotriva HPV deoarece, poate deloc surprinzător, suntem pe primul loc în Europa la cazuri noi de cancer de col uterin, precum și la mortalitatea dată de acest tip de cancer. Astăzi este Ziua de Conștientizare a HPV”, scrie acesta..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel