Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului: clădiri din Harghita, iluminate în portocaliu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Mai multe clădiri din şapte localităţi ale judeţului Harghita vor fi iluminate marţi seara în portocaliu, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului.

Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. În data de 17 septembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sărbătoreşte Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, "ocazie cu care lansează o campanie globală de conştientizare atât a profesioniştilor în domeniu cât şi a autorităţilor publice, a pacienţilor şi aparţinătorilor, despre necesitatea dezvoltării culturii şi siguranţei pacientului în sistemul sanitar, cu scopul asigurării de îngrijiri medicale de calitate şi în siguranţă", potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Harghita, Adrian Pănescu.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a invitat autorităţile locale să se alăture acestei iniţiative prin iluminarea în portocaliu a unei clădiri reprezentative la nivel local, iar în judeţul Harghita au răspuns afirmativ, la solicitarea Instituţiei Prefectului, un număr de şapte primării, conform Agerpres.

Adrian Pănescu a precizat că la Miercurea Ciuc vor fi iluminate în portocaliu clădirea Primăriei, cetatea Miko, care găzduieşte Muzeul Secuiesc al Ciucului, precum şi clădirea Colegiului Naţional "Márton Áron". De asemenea, în oraşul Bălan va fi iluminată faţada Casei de Cultură, în localităţile Leliceni şi Tulgheş vor fi iluminate sediile primăriilor, în comuna Mugeni lumina portocalie va acoperi un dispensar din localitate, iar în comuna Vârşag, Casa Sănătăţii.

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale OMS şi pentru a acţiona ca o forţă majoră la îmbunătăţirea siguranţei acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel