Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului: clădiri din Harghita, iluminate în portocaliu

Adisa Codruț / 17 sep 2019 / 17:31
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Mai multe clădiri din şapte localităţi ale judeţului Harghita vor fi iluminate marţi seara în portocaliu, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului.

Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. În data de 17 septembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sărbătoreşte Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, "ocazie cu care lansează o campanie globală de conştientizare atât a profesioniştilor în domeniu cât şi a autorităţilor publice, a pacienţilor şi aparţinătorilor, despre necesitatea dezvoltării culturii şi siguranţei pacientului în sistemul sanitar, cu scopul asigurării de îngrijiri medicale de calitate şi în siguranţă", potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Harghita, Adrian Pănescu.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a invitat autorităţile locale să se alăture acestei iniţiative prin iluminarea în portocaliu a unei clădiri reprezentative la nivel local, iar în judeţul Harghita au răspuns afirmativ, la solicitarea Instituţiei Prefectului, un număr de şapte primării, conform Agerpres.

Adrian Pănescu a precizat că la Miercurea Ciuc vor fi iluminate în portocaliu clădirea Primăriei, cetatea Miko, care găzduieşte Muzeul Secuiesc al Ciucului, precum şi clădirea Colegiului Naţional "Márton Áron". De asemenea, în oraşul Bălan va fi iluminată faţada Casei de Cultură, în localităţile Leliceni şi Tulgheş vor fi iluminate sediile primăriilor, în comuna Mugeni lumina portocalie va acoperi un dispensar din localitate, iar în comuna Vârşag, Casa Sănătăţii.

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale OMS şi pentru a acţiona ca o forţă majoră la îmbunătăţirea siguranţei acestora.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy