10 probleme casnice pe care le rezolvați cu ASPIRINĂ. Unele la care nu v-ați fi gândit

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Aspirina
Aspirina

De la peticirea găurilor din rigips, până la îndepărtarea petelor de rugină de pe cadă, ba chiar la pornirea mașinii când s-a descărcat bateria, aspirina are mai multe utilizări casnice surprinzătoare care nu apar în prospectul medicamentului. 

Data viitoare când doriți să curățați ceva din casă, să calmați o mușcătură de insectă sau să semănați ceva în grădină, luați în considerare aspirina. iată

1) Acoperă găuri și denivelări

Dacă aveți nevoie de o soluție care să acopere o gaură mică sau o zonă neuniformă pe vreun perete de rigips, zdrobiți câteva pastile și amestecați cu puțină apă pentru a forma o pastă. Aplicați pasta pe gaură sau denivelare, iar odată uscată, această soluție puternică poate rezolva orice problemă neuniformă.

2) Repornește bateria descărcată de la mașină

Dacă vi s-a descărcat bateria pe marginea unui drum, nu vă îngrijorați. Două aspirine aruncate în celula bateriei vor reacționa cu acidul sulfuric și da suficientă încărcare cât pentru a porni bateria, suficient cât să ajungeți până la cea mai apropiată benzinărie. Atenție mare, însă, cum deschideți bateria, întrucât aceasta conține acid!

3) Reduce mâncărimea și previne infectarea

O mușcătură de insectă care vă mănâncă poate fi o pacoste iritantă. Pur și simplu scoateți o pastilă de aspirină, turnați puțină apă pe ea și frecați-o peste mușcătură.

4) Baia strălucitoare

Dacă vrețisă vă faceți baia strălucitoare, dizolvați două aspirine în apă caldă pentru a forma un amestec care, atunci când este aplicat ca orice alt detergent de baie, funcționează destul de bine pentru a îndepărta urmele de săpun și murdăria de pe etajere și căzi.

5) Îndepărtează petele de sudoare

Petele de transpirație de pe haine pot fi jenante și e greu de scăpat de ele de pe haine. Zdrobiți mai multe aspirine și amestecați cu apă caldă. Aplicați pasta uniform pe zona afectată și lăsați-o să stea câteva ore înainte de a pune haina în mașina de spălat. 

6) Întărește florile tăiate

Florile din vază se usucă prea repede? Amestecați o aspirină zdrobită în apă înainte de a pune florile în vază. Când schimbați apa, nu uitați să adăugați de fiecare dată aspirină ca florile să reziste mai mult. 

7) Conservant

Toamna, gospodinele fac conserve pentru toamnă. Dacă vreți, spre exemplu, să conservați legume (roșii și gogoșari în mod special) la borcan, fie că e vorba de murături sau amestecuri pentru ciorbe sau mâncăruri, aspirina e folosită post de conservant. Cu toate acestea, medicii atrag atenția că aspirina, fiind un medicament, poate provoca daune grave sănătății.

8) Îndepărtează petele de rugină

Petele de rugină de la căzi sau chiuvete pot fi îndepărtate cu aspirină. Zdrobiți câteva aspirine, umeziți petele de rugină presărați pulberea deasupra. Lăsați să acționeze 10 minute înainte de a șterge pasta cu o cârpă umedă.

9) Tratează bătăturile dure

Pentru a înmuia bătăturile, zdrobiți câteva aspirine și amestecați cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie și apă. Frecați pasta pe pielea îngroșată, înfășurați un prosop zona și apoi acoperiți cu o pungă de plastic. Zece minute mai târziu, spălați pasta și frecați calusurile înmuiate cu o piatră ponce.

10) Fertilizant pentru grădină

Grădinarii folosesc cu succes aspirina în curtea casei de ceva vreme pentru a combate ciupercile de grădină și a stimula creșterea plantelor. Pentru un îngrășământ eficient pentru plante, dizolvați o aspirină într-un litru de apă și pulverizați-o pe sol. Aveți grijă să nu folosiți prea mult într-un singur loc, deoarece poate provoca arderea plantelor în loc să le facă să crească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel