2.323 de cazuri de infectare cu varianta indiană de coronavirus în Marea Britanie. ALARMANT!

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Numărul cazurilor de COVID-19 cu varianta indiană de coronavirus confirmate în Marea Britanie a ajuns la 2.323. În două orașe din nordul Angliei, tulpina mutantă este deja dominantă, iar numărul cazurilor crește de la o zi la alta. 

Tulpina indiană mutantă de coronavirus a devenit deja varianta dominantă în orașele Bolton și Blackburn with Darwen, ambele în nord-vestul Angliei, unde au fost confirmate 483 de cazuri, a declarat luni ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.

Datele preliminare analizate Marea Britanie indică însă faptul că actualele vaccinuri COVID-19 protejează cel puțin vârstnicii în fața variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2, iar majoritatea persoanelor spitalizate după ce s-au infectat cu această variantă nu erau vaccinate, a adăugat Hancock, într-o intervenție în Parlamentul Britanic. El a mai spus că la Bolton sunt în prezent spitalizate 19 persoane infectate cu varianta indiană, majoritatea nevaccinate, deși erau eligibile pentru vaccinare.

„Deși nu avem tabloul complet asupra efectului vaccinului (asupra variantei indiene), datele preliminare de laborator ale Universității Oxford, coroborate cu cele de la Spitalul Bolton și cu datele inițiale din India arată că vaccinurile sunt eficiente împotriva acestei variante”, dar virusul se poate „răspândi precum focul” în rândul celor nevaccinați, a subliniat oficialul britanic.

Varianta indiană B.1.617 grupează trei sub-variante distincte (B.1.617.1, B.1.617.2 și B.1.617.3), cu unele mutații comune și altele diferite, B.1.617.2 fiind cea care se răspândește în Marea Britanie.

Principalul responsabil sanitar al guvernului de la Londra, Chris Whitty, a avertizat vineri că această variantă este și mai transmisibilă decât varianta britanică a coronavirusului (B.1.1.7 - varianta Kent) și, în timp, ea va deveni dominantă, la fel cum s-a întâmplat cu varianta britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel