24 de cazuri noi de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, descoperite în teritoriul România

Dana Lascu |
Data publicării:
Virus
Virus

O clinică privată a anunțat că a identificat alte 24 de cazuri de infectare cu tulpina mutantă de coronavirus din Marea Britanie

Specialiștii unei clinici private au anunțat că în cadrul unui studiu de secvențiere a genomului virsului SARS-CoV2 au analizat, între 25 și 29 ianuarie, 90 de probe provenite din mai multe orașe ale țării (București, Vâlcea, Cluj, Tecuci, Targoviște, Ploiești, Timișoara, Reșița, Hunedoara, Focșani, Lugoj, Chișineu Criș, Slatina, Olt). 

Ei au descoperit că 24 dintre acestea conțin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. 

Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din: București - 19 probe, din Cluj, - 2 probe, din Tecuci - 1 probă, Reșița - 1 probă și Timișoara - 1 probă.
Distribuția probelor vine să întărească concluziile enunțate săptămâna privind contagiozitatea ridicată și transmiterea comunitară a noii tulpini. 

Cu o săptămână în urmă, aceeași echipă descoperise alte 10 cazuri de infectare cu tulpina mutantă de coronavirus. 

Oficial, Ministerul Sănătății a anunțat, separat, un total de15 cazuri de infectare cu tulpina din UK, multe ditre ele legate de un focar de la școala 28 din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel