27 mai, Ziua Internațională a medicinei de urgență. MS: Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială

Sonia Baciu |
Data publicării:
27 mai ziua internationala a medicinei de urgenta. FOTO Facebook @ Ministerul Sanatatii
27 mai ziua internationala a medicinei de urgenta. FOTO Facebook @ Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență.

Ziua de 27 mai marchează Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, un prilej bun pentru Ministerul Sănătății de a recunoaște importanța resurselor umane din acest domeniu.

”Pentru Ministerul Sănătății este un nou prilej de a recunoaște nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situații critice, atunci când viața semenilor noștri este pusă în pericol. 
Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgență, de aceea Ministerul Sănătății își reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniștilor din acest domeniu important.

Medicii și asistenții medicali care asigură intervenții în cadrul Serviciilor de Ambulanță și în Unitățile de Primiri Urgențe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătății, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenței medicale generale din România. 
Dezvoltarea capacității profesionale pentru medici, asistenți și alte categorii de personal care asigură asistența medicală de urgență nu se poate realiza prin despărțirea de Ministerul Sănătății, ci printr-o bună colaborare cu alte instituții publice responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență.
Sectorul medicinei de urgență are o contribuție esențială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale și infarct, precum și a altor situații în care viața este pusă în pericol. 
Ministerul Sănătății le mulțumește tuturor profesioniștilor din sectorul medicinei de urgență pentru efortul depus. Munca lor intensă și dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieți”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Strategia națională a cancerului, aproape finalizată. Rafila: Cel mai important este să reuşim să schimbăm mentalităţi

Strategia națională a cancerului are un rol important pentru medicii de familie, ca parte a prevenției în sănătate, potrivit ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, la Craiova, că în România există un prim draft al unei strategii naţionale de combatere a cancerului, care a fost lansat în urmă cu două luni şi în cadrul căruia ar putea fi realizat şi un registru al pacienţilor bolnavi de cancer, care deocamdată nu există.

"Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului ca parte a Planului european de control al cancerului. Există programe care se dezvoltă regional, ar trebui să se dezvolte naţional. Cred că cel mai important este să reuşim să schimbăm mentalităţi.

Noi putem să avem programe desfăşurate la nivel naţional şi ele să nu fie accesate de populaţie şi atunci trebuie să lucrăm în zona de educaţie pentru sănătate, astfel încât oamenii să înţeleagă că aceste comportamente preventive le sunt utile nu numai pentru depistarea precoce a cancerului, ci şi pentru multe alte patologii cu care ne confruntăm”, a spus Alexandru Rafila la Craiova. Citește mai depate AICI.

Vezi și: Serviciile de Ambulanță vor fi coordonate de DSU, cu acordul Ministerului Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel