3 elemente care-ți îmbunătățesc sistemul imunitar: mai simplu nu se poate

Angela Sabău |
Data publicării:

Iată 3 elemente de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți sistemul imunitar. Este mai simplu decât te-ai fi așteptat.

Pandemia și carantinările totale ce au venit odată cu ea a afectat sistemul nostru imunitar, fie că ne-am dat seama, fie că nu. Iată câteva modalități rapide și ușoare de a sprijini sistemul nostru imunitar.

Emily Rollason, Holland & Barrett’s Expert Nutritionist comentează: „Datorită faptului că am petrecut atât de mult timp în interior, mai ales în comparație cu ceea ce eram obișnuiți înainte de Covid, este posibil să fi ratat niște substanțe nutritive importante care contribuie la funcționarea normală a sistemului nostru imunitar. Obiceiurile pe care unii dintre noi ar fi început să se strecoare în timpul carantinării, cum ar fi alegerile alimentare slabe, pot contribui la un sistem imunitar slăbit. Rezultatul consumării de mese nesănătoase prea des poate duce la un aport scăzut de substanțe nutritive care susțin funcționarea sistemului imunitar, precum vitamina A și C.”, spune ea.

Alimentația deficitară, asociată cu o lipsă de expunere la soare, poate duce la niveluri scăzute de vitamina D, alături de somn tulburat și exerciții fizice reduse - este ușor de văzut cum sistemul nostru imunitar ar fi putut fi afectat în ultimul an. Astfel, Emily a împărtășit trei moduri de a vă ajuta la refacerea sistemul imunitar.

Suplimentele pentru imunitate pot juca un rol important în susținerea sistemului nostru imunitar.

Vitamina D

De obicei, putem sintetiza vitamina D în mod natural din expunerea la soare, dar chiar și așa, unele persoane pot fi în continuare expuse riscului de a avea vitamina D scăzută, cum ar fi cele care petrec mult timp în interior, indivizi care se acoperă atunci când ies afară sau persoanele cu tonuri mai întunecate ale pielii, deoarece cantități mai mari de melanină pot reduce capacitatea de a produce vitamina D la fel de eficient.

Vitamina C

Vitamina C joacă, de asemenea, un rol cheie în susținerea sistemului imunitar. Este un nutrient important pentru o energie normală care produce metabolism și reducerea oboselii și oboselii. Acest lucru este esențial pentru a ne menține corpul energizat și sănătos.

Faceți mișcare fizică

Exercițiul este cu adevărat important pentru menținerea sistemului imunitar, fie că este vorba de o plimbare rapidă spre magazine în loc de a merge cu mașina, sau de o baie în mare, lac sau râu.

Cercetările relevă că exercițiile fizice regulate și adecvate pot acționa ca un modulator al sistemului imunitar, prin creșterea circulației limfocitelor.

Limfocitele sunt un tip de celule albe din sânge, dintre care unele pot produce anticorpi care pot distruge anumiți agenți patogeni și, de asemenea, promovează eliberarea de citokine, proteine ​​mici care influențează activitatea celulelor imune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel