3 soluții făcute-n casă care te scapă de țânțari. Aveți nevoie de ceapă și usturoi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Usturoi
Usturoi

Țânțarii și muștele sunt o mare problemă vara. Însă, cu ajutorul unor plante puteți scăpa de aceste insecte.

Salvie, ceapa, usturoiul, rozmarinul oferă soluții împotriva țânțarilor. La fel și oțetul din mere, uleiul esențial de lămâie, eucalipt sau mentă piperată.

Iată trei soluții:

* o primă soluție ar fi preparată din ceapă și usturoi - luați o ceapă mică și o căpățână de usturoi, după ce le tăiați puneți un litru de apă, patru linguri de ardei iute măcinat și o lingură de detergent de vase; amestecați bine și puneți-o în pulverizator și stropiți în zonele din grădină unde obișnuiți să stați. Într-o săptămână se va simți efectul; puteți pulveriza soluția din usturoi peste bec înainte să-l aprindeți; după ce becul se va încălzi va ține la distanță țânțarii.

* mentă piperată - puneți câteva picături de ulei esențial de mentă piperată în 250 ml de apă; amestecați, apoi pulverizați soluția pe piele; soluția este răcoritoare și va ține la distanță țânțarii.

* busuioc - pune busuioc în ghiveci, la ferestre, sau în curte ca să țină țânțarii la distanță.

Ca să scăpați de țânțari puteți folosi un ventilator - aceste insecte nu pot zbura dacă vântul are o viteză mai mare de 16 km/h - sau mai puteți pune rozmarin sau salvie pe cărbuni, potrivit cumsa.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel