Uleiul esențial de mentă, 8 efecte NEBĂNUITE: relaxează mușchii, calmează stomacul, te scapă de mâncărimi

Dana Lascu |
Data publicării:
Uleiul esențial de mentă și beneficiile sale. Foto. Pixabay
Uleiul esențial de mentă și beneficiile sale. Foto. Pixabay

Știm cu toții la cum miroase menta, mai ales că se găsește în multe dintre produsee pe care le folosim. Dar, în afară de mirosul și gustul excelent, iată care sunt beneficiile INCREDIBILE pe care le are uleiul esențial de mentă: 

Uleiul esențial de mentă este extras din planta cu același nume, evident. Atât frunzele, cât și uleiul natural din mentă au utilizări medicinale. Uleiul natural al plantei, din care provine uleiul esențial de mentă, se extrage atât din flori, cât și din frunze. Întreaga plantă de mentă conține mentol, care oferă o senzație răcoritoare și poate ajuta la atenuarea disconfortului. De asemenea, are proprietăți de curățare, calmare și purificare.

Ce face uleiul de mentă

Uleiul de mentă poate fi folosit în multe moduri. Poate fi aplicat local pe piele, dar asigurați-vă că îl diluați mai întâi cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba, ca să nu vă irite pielea.

Puteți să îl introduceți într-un difuzor și să respirați parfumul răcoritor de menta în jurul vostru. Puteți să-l inhalați ușor și puteți bea ceai de mentă. De asemenea, puteți face baie în el, fie folosit singur, fie combinat cu alte uleiuri esențiale complementare, cum ar fi lavanda și uleiul de mușcată.

7 beneficii ale uleiului de mentă

Probabil că știți că uleiul de mentă este folosit pentru tot felul de beneficii. Iată câteva dintre ele: 

1) Ajută mușchii să se relaxeze: Principalul ingredient activ al mentei, mentolul, se crede că are un efect relaxant asupra mușchiului neted al intestinului.

2) Poate ușura disconfortul stomacului: Oamenii de știință cred că menta desensibilizează temporar senzorii din intestin, reducând disconfortul abdominal. Un studiu realizat în 2016 i publicat în jurnalul  Digestive Diseases and Sciences a constatat că poate reduce și excesul de gaze.

3) Poate combate constipația: Efectul relaxant al mentei asupra mușchilor înseamnă că accelerează și tranzitul alimentelor prin intestin. Acest lucru poate reduce simptomele indigestiei, cum ar fi balonarea și constipația.

4) Vă poate ajuta să vă păstrați dinții curați: Menta este o aromă populară de pastă de dinți dintr-un motiv, și nu doar gustul proaspăt de mentă. Are proprietăți puternice de curățare, care vă pot ajuta gura să lupte împotriva plăcii dentare.

5) Însănătoșește părul: Se pare că uleiul esențial de mentă poate crește fluxul de sânge atunci când este aplicat pe scalp. La rândul său, acest lucru îl și ajută să crească.

6) Poate ameliora mâncărimea pielii: Datorită senzației sale de răcorire, uleiul de mentă poate ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de mâncărimea pielii. Diluați două picături de ulei pur de mentă într-o lingură de gel de aloe vera sau ulei cald de nucă de cocos și neteziți pielea care vă mănâncă sau este uscată. Adăugați o picătură de ulei de arbore de ceai pentru o ușurare suplimentară. Efectuați întotdeauna mai întâi un test de lergie, ca să nu vă irite pielea.

7) Alungă insectele: Pulverizează câteva picături de ulei de mentă diluat pe tine pentru a te îndepărta de căpușe, păianjeni, furnici și țânțari. Spray-urile naturale contra insectelor folosesc uleiul de mentă ca unul dintre ingredientele lor active, alături de alte uleiuri, cum ar fi cel de lămâie, citronella și mușcată. Și dacă sunteți mușcat de o insectă, aplicarea uleiului de mentă poate ajuta la reducerea mâncărimii. Atenție, însă, trebuie diluat!

8) Calmează durerile de cap: Pentru ameliorarea durerilor de cap, aplicați o substanță din 10% ulei esențial de mentă diluat cu un ulei purtător, cum ar fi ulei de migdale, pe tâmple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel