De ce să bei ceai de mentă după fiecare masă. Efecte în organism la care nu te-ai fi așteptat

Menta are proprietăți calmante și sedative, ce ne pot ajuta să ne relaxăm. Totuși, atunci când este consumată în exces, poate produce efectul opus.

Menta are multiple beneficii pentru sănătate. Dincolo de rolul ei în rețetele de prăjituri, menta poate face minuni în organism sub formă de ceai. 

Infuziile, în general, ne ajută să combatem diferite probleme de sănătate. În plus, promovează alte aspecte, cum ar fi pierderea în greutate sau combaterea insomniei. 

De ce ar trebui să bei ceai de mentă după ce ai mâncat?

 

Două căni de ceai de mentă pe zi, consumate timp de o săptămână, aduc numeroase beneficii pentru sănătate:

1. Favorizează digestia

Există multe tipuri de ceai bun pentru digestie, precum păpădia, ceaiul verde sau mușețelul. Totuși, optează pentru mentă, deoarece este benefică pentru sistemul digestiv, așa cum se afirmă în acest studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale Urmia (Iran)

Această băutură naturală ajută la absorbția mai bună a nutrienților de către intestin. Totodată, este o infuzie foarte potrivită pentru persoanele care suferă de orice tulburare intestinală, deoarece ajută la ameliorarea oricărei dureri.

Menta susține funcțiile hepatice. Acest studiu realizat de Universitatea Semnan (Iran), în ciuda faptului că a fost testat cu rozătoare, afirmă că menta ar putea îmbunătăți simptomele și starea persoanelor care suferă de diabet.

2. Reduce pofta de mâncare

Aceste date sunt foarte interesante în cazul în care ții o dietă de slăbit. Mirosul de mentă, pe lângă faptul că este relaxant, este un inhibitor al apetitului, deoarece stimulii olfactivi ajung și la hipotalamus, controlând senzația de foame. Acest lucru este confirmat de o cercetare efectuată de Universitatea din Liverpool (Regatul Unit) și de acest studiu al Baylor College of Medicine (Houston, Statele Unite).

O cană de ceai de mentă băută după ce ai mâncat nu numai că ajută la absorbția mai bună a tuturor nutrienților din mâncare, dar și uleiurile esențiale pe care le conține menta exercită acțiuni calmante și sedative.

Alte beneficii:

Este de mare ajutor pacienților cu diabet zaharat.

Favorizează metabolismul gastric și hepatic.

Acționează ca un diuretic, așa cum se afirmă în acest studiu

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel