32 de țări pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat COVID-19. Carantină obligatorie

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Lista cu țări cu risc epidemiologic ridicat de COVID-19 va intra în vigoare pe 15 octombrie la ora 00.00. 

România a inclus 32 de țări în lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Acestea sunt: Andorra, Israel, Muntenegru, Cehia, Polinezia Franceza, Guam, Argentina, Belgia, Bahrain, Olanda, Bahamas, Aruba, Gibraltar, Spania, Costa Rica, Franța, Republica Moldova, Marea Britanie, Islanda, Puerto Rico, Bonaire, Sint Eustatius and Saba (Insulele Caraibe Olandeze), Armenia, Liban, Capul Verde, Panama, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Kuweit, Brazilia, Malta și Oman.

La venirea în România, călătorii din aceste țări intră direct în carantină pentru două săptămâni. 

„Se păstrează aceleași reguli. Revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă rămân în România doar trei zile, iar dacă durata este mai mare se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test a opta zi, și în cazul în care testul e negativ se iese din carantină la zece zile”, a anunțat marți seara ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel