Patru afecțiuni ale pielii pe care nu ar trebui să le ignori niciodată

Angela Sabău |
Data publicării:
Piele uscată
Piele uscată

Afecțiunile pielii pot fi ușoare, dar uneori necesită toată atenția noastră. Iată paru dintre ele pe care nu ar trebui să le ignorăm.

Se întâmplă rar să vizităm un dermatolog pentru ceva minor precum un furuncul care nu vrea să se vindece. Adesea ne gândim la asta ca la o mușcătură de țânțar sau la ceva care nu necesită multă atenție. Dar nu este întotdeauna așa. Pielea nu are nevoie doar de exfolianți și măști de față scumpe. Cosmeticele pot fi folosite pentru a îmbunătăți frumusețea naturală, dar nu sunt un răspuns la apelul de ajutor al pielii.

La fel ca și corpul nostru, pielea ne cere atenția din când în când, dacă nu mai mult. Dar cei mai mulți dintre noi ajungem adesea să le ignorăm, iar în cazul în care îi acordăm atenție, este doar pentru a cumpăra un cufăr plin de produse de machiaj care pretind că contribuie la sănătatea pielii tale.

Dr. Komal Gupta, Consultant Senior, Dermatologie, Spitalul Fortis Escorts, Jaipur, enumeră 4 preocupări ale pielii cărora trebuie să le acordați întotdeauna atenție.

Acnee sau coșuri

Acneea, în special acneea chistică, poate afecta grav sănătatea pielii și bunăstarea generală. Prin urmare, este important să consultați un dermatolog la apariția chiar și a punctelor negre și albe. Chiar și atunci când coșurile încep să apară mai des, trebuie să le verifici.

Furunculi

De multe ori, oamenii cred că furunculele sunt inofensive și doar aspectul lor este o problemă. Cu toate acestea, acestea sunt preocupări serioase și trebuie să consultați un dermatolog. Acestea apar din cauza infecțiilor, a rănilor și a existenței bacteriilor. Prin urmare, atunci când apare un furuncul, ar trebui să fie verificat imediat de un medic.

Eczemă, psoriazis, rozacee

Afecțiuni cronice ale pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și rozaceea, apar din cauza stresului. Astăzi, majoritatea oamenilor duc vieți stresante, prin urmare, aceste afecțiuni tind să se dezvolte. Odată ce se întâmplă asta, este important să consultați un dermatolog.

Alergiile

Mulți oameni au reacții alergice pe piele în timpul verii și în lunile ploioase. Acesta este momentul în care sursele comune de alergie, cum ar fi lumina soarelui și insectele sau polenul sunt cele mai răspândite. Unele dintre aceste reacții pot fi grave, mai ales dacă afectează fața. Prin urmare, este important să consultați medicul dermatolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel