4 Mituri despre furie pe care nu ar trebui să le crezi niciodată

Angela Sabău |
Data publicării:
Furie Foto: Pixabay
Furie Foto: Pixabay

Despre furie s-au spus multe de-a lungul anilor, dar nu ar trebui să crezi tot ce auzi. Iată patru mituri despre furie pe care nu ar trebui să le crezi niciodată.

Furia este adesea descrisă ca și ceva negativ, ceva ce nu ar trebui s experimentezi. Ni s-a spus în permanență să ne controlăm sau să ne ținem furia în frâu, dar numai cei care o simt pot înțelege cât de puternică este o emoție. Există momente în care îți vine să dai cu capul de perete sau rupi orice îți iese în cale.

Acum, cu siguranță acestea nu sunt opțiunile la care ar trebui să recurgem, dar ceea ce este și mai rău sunt miturile care s-au promovat în jurul acestei emoții.

Dr. Sandeep Vohra, consultant senior, sănătate mintală și psihiatrie, spitalele Indraprastha Apollo, New Delhi, își propune să elimine câteva mituri.

Mitul 1: Furia nu este normală

Realitate: Mânia este o emoție normală pe care toată lumea o experimentează din când în când. Și oricine spune că nu se enervează, minte. „Fiecare individ o simte în moduri diferite. Cei care sunt extrovertiți s-ar putea simți confortabil să o elibereze, în timp ce introvertiții vor prefera să păstreze emoțiile din interiorul lor. Deci, este normal să te enervezi, atâta timp cât nu îți faci rău sau nu faci rău nimănui ”, spune Vohra.

Mitul 2: Ignorarea sentimentului tău va suprima furia

Realitate: Deși acest lucru ar putea fi adevărat pentru unii, pot exista persoane pentru care acest lucru nu funcționează. Din nou, diferă de la persoană la persoană, nu există o abordare care să se potrivească tuturor. „La unii oameni, suprimarea furiei duce adesea la acumularea de emoții care apoi explodează foarte violent. Prin urmare, este mai bine să înțelegeți cu ce vă simțiți confortabil și, în consecință, să luați o decizie ”, explică Vohra.

Mitul 3: Înfruntarea unei persoane cu mânie ajută

Realitate: Acesta este un mare NU. Confruntarea va face persoana și mai furioasă, prin urmare acest lucru ar trebui evitat cu orice preț. „Luați, de exemplu, un caz de furie rutieră. Dacă știi că ești vinovat și îți oferi imediat scuze, lucrurile se vor rezolva. Dar dacă te hotărăști să te cerți, știi unde se vor îndrepta lucrurile. În mod similar, dacă știți că cealaltă persoană este vinovată și decideți să rămâneți liniștiți și să le dați indicii că greșesc, s-ar putea să o recunoască și să rezolve problema”, spune Vohra.

Mitul 4: Evitarea furiei este benefică

Realitate: Depinde, din nou, de la individ la individ. Cu toate acestea, țipătul, strigătele și apelul la un comportament violent nu sunt de niciun ajutor. Crește intensitatea emoțiilor și s-ar putea să dureze mai mult timp pentru a te liniști. „Așadar, așezați-vă, relaxați-vă și gândiți-vă la ceea ce vă înfurie. Poate fi vorba despre o anumită persoană sau lucru. Căutați o soluție și nu apelați niciodată la un comportament violent ”, sfătuiește Vohra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel