4 modalități prin care să incluzi cerealele integrale în dietă

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cerealele integrale pot fi incluse în rețete sănătoase și gustoase, nu doar în lapte pentru micul dejun. Celebrul nutriționist Cori Grămescu are patru modalități prin care să incluzi cerealele integrale în dietă. 

"Cerealele se pot folosi și în altfel de preparate, nu doar cu lapte pentru micul dejun. Când vine vorba de gătit, îmi place să integrez cerealele integrale în tot soiul de preparate, așa că iată o idee prin care poți să îți diversifici meniul și să integrezi în alimentația ta cerealele integrale.

Ingrediente: 350 de g de roșii cherry; un cățel de usturoi; busuioc proaspăt tocat; 2 lingurițe ulei de măsline; 100 g brânză rasă (optează pentru brânză maturată pentru un plus de intensitate); 60 g musli crocant; piper proaspăt măcinat;12 felii de baghetă integrală veche de o zi.

Preparare: Pentru tava de copt ai nevoie de hârtie pergament pe care să așezi feliile de pâine. Roșiile spălate se taie cuburi mici și se condimentează cu usturoiul pisat, busuiocul și piperul. Brânză rasa se amestecă bine cu musli și apoi se adaugă peste roșii. Feliile de pâine se decorează cu amestecul de roșii, brânză și musli și se dau la cuptorul încălzit în prealabil pentru 5 minute. Se servesc decorate cu busuioc proaspăt tocat și fulgi de chilli afumat.", a scris nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook

Tot Cori Grămescu ne dezvăluie pe blogul ei alte rețete sănătoase cu cereale integrale:

Cookies cu cereale

 

3 căni de cereale cu biscuiți și ciocolată

o jumătate de cană de făină

100 de g de unt de cocos topit

3 linguri de miere

un ou

Se mărunțesc puțin cerealele și se amestecă până la omogenizare cu făina. Separat se amestecă ingredientele lichide: untul cu mierea și oul se mixează până la omogenizare și se încorporează treptat in compoziția solidă, amestecând constant. Se formează cu o lingură biluțe din compoziție, care se coc in tavă cu hârtie de copt la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15-18 minute. Se lasă să se răcorească complet înainte de a le consuma.

Iaurt cu miere, mango și cereale

 

Ai nevoie de un mango bine copt, o linguriță de miere manuka, 500 de g de iaurt și 120 de g de cereale. Fructul de mango se taie cubulețe și se mixează cu iaurtul și mierea. Se așază în pahare de desert straturi de cereale, apoi iaurt și mango și se păstrează la rece până la servire.

Shake de fructe cu cereale

 

o pară

o banană

400 ml de suc de mere proaspăt stors

50 de g cereale

Se mixează în blender toate ingredientele, cu fructele tăiate cuburi. Pentru un plus de savoare adăugați un praf de scorțișoară. Se consumă imediat, pentru a preveni oxidarea fructelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel