5 alimente care îți schimbă starea pe loc: unele sunt chiar plăcute la gust

Angela Sabău |
Data publicării:
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra

Starea de bine poate fi influențată de dietă. Iată cinci alimente care ne fac pe loc să ne simțim mai bine.

Mâncarea este adesea singura soluție pentru a ne ridica moralul și a ne face fericiți. Pentru mulți dintre noi, mâncarea ne vine în minte atunci când ne simțim triști și defavorizați. Anumite alimente ne ajută, într-adevăr, să ne ridicăm starea de spirit, iar aceste alimente creează un impact pozitiv asupra minții noastre, că ne simțim plini de energie și fericiți din interior.

Este important de înțeles corelația dintre sănătatea mintală și nutriție. Mâncarea hrănitoare și sănătoasă, având o dietă echilibrată poate juca un rol vital în îmbunătățirea sănătății noastre mintale și combaterea depresiei. Starea de spirit poate fi afectată de diverși factori din cauza stresului, a somnului insuficient sau a deficienței nutriționale.

Iată 5 alimente pe care le poți consuma pentru a-ți stimula starea de spirit și pentru a evita să te simți defavorizat.

Pește gras

Peștele gras constă din acizi grași omega-3 care ajută la combaterea depresiei. Peștii precum somonul și tonul sunt bogați în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului și pentru a vă îmbunătăți schimbările de dispoziție.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră nu numai că este bună la gust, dar este și foarte de bogată în compuși care pot crește substanțele chimice care vă ajută să vă simțiți bine din creier. Cu siguranță eliberează nivelurile de endorfine și serotonină care sunt legate de o dispoziție fericită.

Banane

Bananele sunt bogate în vitamina B6, care ajută la eliberarea substanțelor chimice de dopamină și serotonină în organism. Ele te energizează instantaneu și îți stimulează starea de spirit, făcându-te să te simți mai fresh. Bananele mențin stabile nivelul zahărului din sânge și starea de spirit.

Nuci

Nucile sunt o alegere excelentă pentru o gustare sănătoasă. Sunt grozave ca o gustare când ne prinde foamea mai tîrziu,  la miezul nopții. Anumite nuci și semințe reduc riscul de depresie și ajută la dezvoltarea celulelor creierului.

Ovăz

Ovăzul este un aliment excelent pentru micul dejun și poate fi consumat împreună cu bananele, ca cereale în lapte. Sunt uimitoare și stimulează starea de spirit instantaneu și ne pot menține în stare bună pe tot parcursul zilei. De asemenea, le puteți mânca noaptea înainte de culcare pentru un somn bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel