5 utilizări neașteptate ale bicarbonatului de sodiu

Angela Sabău |
Data publicării:
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate avea unele utilizări neașteptate. Iată cinci dintre cele mai neașteptate utilizări.

Cel mai apreciat agent de dospire în sfera culinară, bicarbonatul de sodiu, are tot felul de alte utilizări în bucătărie. Iată câteva dintre cele mai utilizate:

1. Curățați de coajă ouăle fierte mai ușor: Potrivit omului de știință în domeniul alimentar Harold McGee, unul dintre motivele pentru care ouăle fierte pot fi greu de curățat are legătură cu nivelurile pH-ului lor. Albușurile au în mod natural un pH scăzut, ceea ce le face să se lipească mai tare de coaja lor. Dar adăugarea unui pic de bicarbonat de sodiu în apă (McGee recomandă ½ linguriță pe litru) crește alcalinitatea și, prin urmare, pH-ul său, facilitând decojirea ouălor fierte mut mai ușoară.

Atenție, adăugarea bicarbonatului de sodiu poate face ca ouăle să miroasă și să aibă mai mult sulf, așa că fiți atenți!

2. Curățați grătarul: grătarele, utilizate intens, la finalul utilizării arată destul de rău. Bicarbonatul de sodiu face ca alimentele carbonizate, preparate pentru mai multă vreme, să fie mai ușor de curățat datorită proprietăților sale ușor abrazive și ușor alcaline, care ajută la dizolvarea murdăriei și a grăsimilor mai ușor decât detergentul de vase.

Pentru a-l curăța, folosiți o pensulă pentru a întinde pe el o pastă din bicarbonat de sodiu și puțină apă, după care îl clătiți.

3. Faceți prăjituri: bicarbonatul de sodiu crește atunci când este încălzit, ceea ce face ca și prăjiturile să crească. Dacă că plac prăjiturile pufoase, adaugă un pic de bicarbonat de sodiu la rețetă.

4. Eliminați mirosul de pe mâini: după ce ați utilizat usturoiul și ceapa în mâncare, mirosul lor poate rămâne pe degete mult timp. Scăpați de el frecând o lingură de bicarbonat de sodiu între palme, apoi clătind. Bicarbonatul de sodiu se dezodorizează neutralizând atât acizii, cât și bazele.

5. Faceți ceapă caramelizată: Ceapa caramelizată are un gust atât de bun, dar durează foarte mult prepararea ei. Accelerați procesul de rumenire adăugând o linguriță de bicarbonat de sodiu per kilogram de ceapă. Sifonul este un alcalin, care crește pH-ul cepei și grăbește rumenirea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel