6 alimente pe care să le mănânci de Revelion, ca să îți meargă bine tot anul. Meniu pentru belșug și sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimente
Alimente

În lume, există mai multe tradiții și superstiții legate de Anul Nou. Iată care sunt alimentele considerate aducătoare de noroc, dacă sunt consumate de Revelion.

Masa de Revelion este întotdeauna specială. Alimentele alese cu grijă, cele mai frumoase farfurii și pahare. Ca să nu mai vorbim de hainele purtate în noaptea de Anul Nou.

Pe lângă grija estetică pe care o au oamenii pentru această seară specială, în lume, există o serie de tradiții și superstiții, pe care mulți le urmează cu sfințenie.

De la banalul purtat de lenjerie roșie, la banii dosiți prin buzunare, sărutatul sub vâsc și dorința de la miezul nopții, până la unele tradiții mai complicate, cum ar fi meniu pentru noroc și prosperitate. 

 Megan Elias, scriitoare culinară și director al programului de gastronomie de la Universitatea din Boston și cu Linda Pelaccio, care găzduiește emisiunea radio culinară "A Taste of the Past", a dezvăluit, pentru USAToday, care sunt cele mai populare superstiții culinare de la masa de Revelion. 

Mazăre și linte

Alimentele rotunde seamănă cu monedele și banii. Unii cred că dacă mănânci aceste alimente de Revelion, vei avea noroc de bani în noul an. 

Dacă mâncați mazăre cu verdeață și pâine de porumb, atunci este și mai bine, având în vedere că verdele este culoarea banilor, iar pâinea de porumb evocă aurul.

Mazărea este servită cu orez în mod tradițional din sudul Statelor Unite, numit "Hoppin' John", pentru noaptea de Anul Nou. Sau, mazărea poate face parte dintr-o supă.  

În Italia,  tradiția spune că lintea trebuie consumată cu carnea de porc pentru un an nou prosper.

12 boabe de struguri

Spaniolii mănâncă 12 struguri atunci când ceasul bate miezul nopții în noaptea de Anul Nou.

După cum spune tradiția, se consumă 12 struguri la miezul nopții, câte unul pentru fiecare lună a anului. Potrivit unei legende, ritualul a început în Spania în jurul anului 1900, când un cultivator de struguri a avut o recoltă abundentă și s-a gândit să dăruiască și vecinilor din „belșugul” său. 

Oricum ar fi, această  tradiție  s-a răspândit în multe țări din America Latină. 

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte alimente despre care se spune că aduc belșug tot anul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel