6 plante de grădină, odorizant natural care alungă țânțarii

Cătălina Burghelea / 24 iun 2021 / 14:04
Plante
Plante

Plantează aceste plante în grădina ta pentru un decor colorat și parfumat, plus capacitatea lor de a ține la distanță insectele neinvitate.

Majoritatea plantelor care țin la distanță țânțarii au un mare atu - mirosul puternic. Ce plante sunt cele mai eficiente pentru a pune pe fugă țânțarii:

1. Lavandă

Ai observat vreodată că insectele sau chiar iepurii și alte animale nu distrug niciodată planta de lavandă? Se datorează parfumului lor minunat, care provine din uleiurile sale esențiale. Această plantă este foarte rezistentă la secetă și are nevoie doar de soare. 

2. Gălbenele

Gălbenelele, o floare ușor de cultivat, emit un miros care nu este pe placul țânțarilor. Plantează-le în ghivece și ține-le pe lângă casă, pentru a impiedica insectele să intre înăuntru. 

3. Citronela

Cunoscută pentru mirosul său distinct, Citronela este unul dintre cele mai eficiente remedii anti-țânțari. De fapt, Grădina Botanică din Brooklyn recomandă plante parfumate cu lămâie, cum ar fi Citronela, pentru a ține țânțarii la distanță. Această plantă crește foarte bine în ghivece mari, în bătaia Soarelui, deoarece nu poate rezista înghețului.

4. Rozmarin

Rozmarinul este o plantă cu care mulți dintre noi suntem foarte familiarizați, iar mirosul lui lemnos este exact ceea ce ține țânțarii la distanță. 

5. Busuioc

Mirosul înțepător pe care îl degajă frunzele de busuioc ține dăunătorii la distanță. Planta de busuioc cere multă apă și soare, de aceea ține-o pe lângă casă, pentru a te putea ocupa de ea. 

6. Mentă

Menta este o opțiune excelentă non-toxică pentru a ține țânțarii, muștele și chiar furnicile la distanță. Cu cât aroma este mai înțepătoare, cu atât vei vedea mai puțin gândaci pe lângă casă. Cultivă mentă în ghivece pe terasă, la care să ai acces ușor atunci când vrei să arunci o frunză, două în ceai sau prăjituri. Poți chiar să usuci frunzele și să le folosiți în interiorul casei dvs. ca metodă naturală de combatere a dăunătorilor.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy