6 soluții naturale pentru hidratarea tenului gras: ingredientele sunt chiar la tine în bucătărie

Angela Sabău |
Data publicării:
 Aspectul tenului rămâne tânăr         Foto: pinkvilla.com
Aspectul tenului rămâne tânăr Foto: pinkvilla.com

Tenul gras este în general mai dificil de întreținut: iată șase soluții pentru a-l menține hidratat și catifelat.

Pielea grasă reprezintă întotdeauna o provocare, de la îngrijirea pielii la produsele de înfrumusețare, este o problemă mare, deoarece pielea grasă are și multe probleme: este mult mai predispus la acnee și erupții.

Cea mai mare problemă din toate acestea este găsirea hidratantului potrivit pentru pielea ta, deoarece hidratarea este cea mai importantă metodă de îngrijire. Chiar dacă aveți tenul gras, nu puteți sări peste hidratare. Deși pielea are multe uleiuri naturale, asta nu îl face sănătos.

Dar o greșeală cu crema hidratantă și s-ar putea să creeze o altă erupție. Acesta este motivul pentru care este esențial să găsiți o cremă hidratantă care să vă poată hrăni pielea și să nu fie uleioasă, în același timp. Dar acest echilibru nu este ușor de întreținut. 

Iată cele mai bune produse hidratante pentru tenul gras disponibile în bucătăria ta:

1. Se amestecă 4 linguri de lapte cu o lingură de suc proaspăt de lămâie. Amestecă-l bine și folosește o dischetă sau un tampon de bumbac pentru a aplica un strat subțire de pe toată fața ta. Lămâia contribuie la reducerea grăsimii, în timp ce laptele ajută la calmarea și hidratarea pielii.

2. Un amestec dintr-o cantitate egală de suc de lămâie și miere este un alt mod de a vă menține pielea curată și hidratată. Dar va trebui să-l folosiți ca o mască facială de 2-3 ori pe săptămână. Puneți acest amestec pe față și lăsați-l să se usuce înainte de a-l spăla.

3. Căpșunile sunt excelente pentru piele, datorită conținutului bogat de nutrienți, dar o poți folosi oricând și pentru a-ți hidrata pielea. Luați 4 căpșuni și mărunțiți-le pentru a face o pastă netedă, amestecați acum o lingură de miere sau smântână proaspătă și amestecați-o bine. Aplicați această pastă pe față și lăsați-o să rămână până la 20 de minute înainte de a o spăla.

4. De asemenea, puteți înlocui crema hidratantă obișnuită cu o cutie plină cu unt de shea. Untul de karité este bogat în conținut care poate preveni uscarea tenului și nu vă va înfunda porii, ca hidratanții pe bază de substanțe chimice.

5. De asemenea, puteți înlocui crema hidratantă cu un gel proaspăt de aloe vera amestecat cu un ulei purtător precum uleiul de jojoba. Aloe vera reduce acneea și vă calmează pielea, deoarece are proprietăți antiinflamatorii.

6. Cu toții iubim un trandafir și cine nu ar vrea o piele moale ca petalele de trandafir. Fierbeți niște petale de trandafir într-un vas cu apă. După aceea, scurgeți și turnați apa într-o sticlă și amestecați cantități egale de suc proaspăt de aloe vera în acest amestec. Ori de câte ori doriți să vă hidratați pielea, puteți fie să pulverizați acest amestec pe față, fie să-l aplicați folosind o dischetă de bumbac sau un tampon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel