7 alimente care îți vor întări sistemul imunitar

Angela Sabău |
Data publicării:
Turmericul
Turmericul

Alimentația are un efect direct asupra sistemului nostru imunitar. Iată câteva alimente care ne vor ajuta să ne menținem sănătoși.

Sezonul rece vine cu răceli și gripe frecvente. Acest lucru ar putea însemna că aveți imunitate scăzută și corpul nu are suficientă nutriție. Este esențial să mâncați corect și să vă întăriți sistemul imunitar dacă doriți să rămâneți sănătoși.

Un sistem imunitar slab înseamnă că organismul nu poate lupta împotriva bolilor, germenilor și bacteriilor. Acest lucru vă face corpul slab și vă face mai predispus să vă îmbolnăviți. Dar dacă vreți să aveți un organism puternic și rezistent împotriva bolilor, va trebui să urmați o dieta sănătoasă și să vă asigurați că includeți o mulțime de alimente bogate în nutrienți în care te pot ajuta sistemul imunitar să lupte mai bine împotriva acestor boli.

Iată câteva alimente pe care să le includeți în dietă dacă doriți un sistem imunitar puternic:

Turmeric

Turmericul are un compus numit curcumină despre care se știe că are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii și este cunoscut că întărește sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor pentru a rămâne sănătos.

Portocale

Acest fruct este bogat în vitamina C, care este un nutrient esențial pentru sănătatea ta. Vitamina C ajută la prevenirea problemelor comune precum răceala și gripa și, de asemenea, vă ajută să vă vindecați mai repede. Deci, consumul de portocale în timp ce ești bolnav se dovedește benefic.

Iaurt

Iaurtul este bogat în probiotice și este plin de proteine. Se știe că probioticele luptă împotriva infecțiilor și bacteriilor și oferă sprijinul atât de necesar sistemului tău imunitar în lupta împotriva bolilor.

Broccoli

Se știe că broccoli întărește imunitatea, deoarece conține o substanță chimică numită sulforafan, care vă ajută să vă întărească sistemul imunitar și vă ajută să luptați împotriva bolilor, menținându-vă în același timp sănătos și în formă.

Spanac

Spanacul este bogat în fibre, precum și în vitamina C și este plin cu o serie de alți nutrienți. Toți acești nutrienți împreună vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar și să preveniți îmbolnăvirile.

Ouă

Ouăle sunt bogate în vitamina D și sunt pline cu mulți alți nutrienți și proteine. Aceste vitamine și proteine ​​îți întăresc imunitatea și o reglează.

Nuci

Fructele uscate și nucile sunt bogate în vitamina E, care este esențială pentru combaterea bolilor și ajută la întărirea sistemului imunitar. Acesta este motivul pentru care este esențial să includeți fructe uscate și nuci bogate în nutrienți în dieta dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel