Cu ce poate fi înlocuită carnea în dietă: lista alimentelor bogate în proteine

Cu ce poate fi înlocuită carnea, dacă ai ales să respecți o dieta vegetariană află din acest articol.
Din ce în ce mai multe persoane din lumea modernă încep să adere la principiile unei diete vegetariene, dar nu știu cu ce poate fi înlocuită carnea. Din cauza absenței totale a cărnii în dietă, acestea se pot confrunta cu o lipsă de proteine, care, în timp, va duce la probleme grave de sănătate.
Proteina este o substanță universală: pe de o parte, este un nutrient cu conținut scăzut de calorii, iar pe de altă parte - un material de construcție important pentru organism. Fără ea nici un singur nu poate funcționa pe deplin. De aceea este atât de important să consumăm în mod regulat alimente bogate în proteine, în special pentru vegetarienii care nu mănâncă carne.
Cum poate fi înlocuită carnea în dieta vegetarienilor?
Lactate și soia. 100 grame de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi conțin 14 grame de proteine. O porție de brânză îți va asigura necesarul zilnic de proteine. Mai mult decât atât, brânza de vaci este digerată pentru o perioadă lungă de timp și poate oferi o senzație de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.
Dacă nu ai timp să pregătești mese complicate, amestecă un pachet de brânză de vaci cu fructe de pădure proaspete sau congelate pentru o gustare gustoasă și ușoară. De asemenea, poți consuma brânză din lapte de soia.
Leguminoase (linte, fasole, mazăre). Leguminoasele sunt deosebit de bogate în proteine. De asemenea, nu trebuie să uiți că leguminoasele conțin o cantitate mare de fibre. Deci, 100 de grame de linte acoperă o treime din necesarul zilnic de fibre vegetale a unei persoane.
Nuci și semințe. Nucile, semințele de dovleac și semințele de floarea soarelui sunt extrem de bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Le poți consuma crude sau în orice combinație cu cereale, iaurt sau smoothie-uri.
Nucile (caju și migdale) sunt ideale ca gustare între mesele principale. Atenție însă: conțin foarte multe calorii, așa că nu poți mânca mai mult de o mână pe zi.
Ce se întâmplă când mănânci RĂCITURĂ. De care ar trebui să mănânci: porc, curcan sau vită
Brânză tofu. Tofu este adevărata „vedeta” a bucătăriei vegetariene. Practic, această brânză este cea care servește ca înlocuitor pentru carne. Dar acest produs din soia are câteva alte avantaje care te încurajează să o incluzi în dieta zilnică. Este bogată în proteine și toți cei opt aminoacizi esențiali.
Ouă. Proteinele dietetice de cea mai înaltă calitate se găsesc în ouăle de pui. Elementele sale de bază, aminoacizii, au o compoziție mai favorabilă decât orice alt aliment, cu excepția laptelui matern. Fie că este fiert sau prăjit, un ou are 12,8 grame de proteine.
Broccoli. Broccoli are întotdeauna un gust bun, fiind o legumă bogată în proteine. Cu un conținut scăzut de grăsimi și calorii, broccoli conține patru grame de proteine la 100 de grame. În plus, conține acid folic, mangan, potasiu, fosfor și vitaminele C și K.
Semințe chia. Semințele de chia au fost alimentul de bază al civilizației Maya. Pe lângă aproximativ 18 grame de proteine la 100 de grame de produs, acestea conțin acizi grași omega-3 importanți și antioxidanți.
De asemenea, semințele de chia pot eclipsa laptele ca sursa principala de calciu, deoarece conțin de 5 ori mai mult calciu.
Spanac. Spanacul este o altă legumă care conține multe proteine - 3 grame la 100 de grame. Acest lucru face ca frunzele verzi să fie o alegere ideală pentru vegetarieni și pentru cei care doresc să slăbească.
Spanacul este, de asemenea, bogat în beta-caroten, vitaminele C și E, mangan, magneziu și acid folic, precum și antioxidanți care au efect antiinflamator asupra organismului. Cel mai bine este consumat crud în salate, dar frunzele sale au un gust grozav și în caserole, plăcinte sau pizza.
Adevărul despre slănină. Ce se întâmplă, de fapt, când o mănânci. Detaliul pe care sigur nu-l știai
Spirulina. Considerat cel mai bogat superaliment proteic dintre toate alimentele vegetale, spirulina conține 65% proteine, iar o linguriță poate acoperi 80% din necesarul zilnic de zinc al unui adult.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.