Adevărul despre slănină. Ce se întâmplă, de fapt, când o mănânci. Detaliul pe care sigur nu-l știai

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Adevarul despre slanina - Foto: Freepick
Adevarul despre slanina - Foto: Freepick

Ce se întâmplă, de fapt, când mănânci slănină. Ce efecte are asupra organismului și sănătății noastre.

Slănina, cea pe care bunicii și părinții noștri o mâncau cu orice ocazie, încă de la micul dejun, este în realitate sănătate curată. 

Deși a fost blamată de multe ori și de multe persoane, beneficiile sale sunt incontestabile, iar nutriționiștii recomandă consumul de slănină. Și deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, țineți minte că este o grăsime bună și este un bun medicament bun în zilele friguroase. 

Mai mult, consumată în cantităţi moderate, slănina scade colesterolul şi ajută inima. 

De altfel, nutriționiștii recomandă consumul a 80 de grame de slănină pe zi.

"Slănina este o formă de ajutor contra colesterolului rău. Are în compoziţie mineralul numit seleniu, nu face decât să ridice rata metabolică, rata metabolică fiind viteza cu care organismul nostru procesează nutrienţii", susține medicul dietetician Ionuţ Ignat.

Nutriționistul Mihaela Bilic a demontat un mit despre slănină și a spus dacă este bine sau nu să mâncăm slănină de porc.

"Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşește cu mult pe cel al grăsimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Adevărul despre ȘORICI. Ce se întâmplă în corp când îl mănânci. Detaliul pe care trebuie să-l afli înainte să-l mai consumi

Ce alte beneficii are slănina de porc

 

Slănina conţine din plin retinol, niacină, tiamină, seleniu, riboflavină, potasiu, fosfor şi calciu. 

Persoanele care consumă slănină cu moderație nu mai au probleme cu mahmureala, deoarece acoperă pereţii stomacului cu grăsime și deci previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac.

Leguma vedetă cu care trebuie să înlocuiești murăturile: Curăță colonul, e o sursă excelentă de antioxidanți și ajută în tratarea hipertensiunii

Astfel, slănina devine un pansament gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Mai mult, slănina de porc te scapă de durerile de articulații. Tot ce trebuie să faci este să freci articulațiile cu untură sau slănină dată prin mașina de tocat și amestecată cu o linguriță de miere, iar efectele vor apărea în câteva ore.

Slănina reglează contracţiile muşchiului inimii. În cantităţi mici, slănina este benefică inimii şi vaselor de sânge, întrucât reglează contracţiile mus­culare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului car­diac, şi sprijină tonusul vascular.

Protejează organismului de daunele aduse de fumat. Datorită conţinutului de seleniu, microelement care întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism, fumătorii sunt protejaţi prin consumul acestui aliment de efectele nocive ale fumatului. 

Slănina tratează mastita. Pentru tratarea mastitei pe locul inflamat se aplică o felie subţire de slă­nină veche, peste care se pune o bucată de staniol şi se bandajează sau se lipeşte cu leucoplast. 

Slănina alungă durerile de dinţi. O felie mică de slănină nesărată, aplicată pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute, are proprietatea de a alunga durerile de dinţi.

7 cadouri pe care să NU le faci și să NU le primești niciodată. Baba Vanga a prezis că aduc lacrimi și suferință

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel