7 lucruri care se întâmplă când arzi o frunză de dafin în casă

Dafinul este o plantă care se folosește ca și condiment la gătit, dar este folosită și ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afecțiuni, datorită proprietăților sale medicinale cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Frunza de dafin are proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, are acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și poate ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar fi gripa, răcelile, problemele stomacului, problemele pielii etc.

Această plantă aromată este mai mult decât un condiment. Descoperă beneficiile arderii frunzelor de dafin în casă:

1. Reduce anxietatea

Arderea frunzelor de dafin ajută la reducerea anxietății. Linaloolul, prezent în această plantă, este o substanță de origine naturală, fiind un fitonutrient. Ca urmare, fumul îmbunătățește și calitatea somnului.

2. Ameliorează durerile de cap

Cineolul, elemicina și pinenul ajută la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor. În plus, frunzele de dafin sunt utile în caz de oboseală, deoarece furnizează acea energie suplimentară după o migrenă supărătoare.Eugenolul este excelent pentru ameliorarea durerii, acționând și împotriva virusurilor și bacteriilor.

3. Curăță sistemul respirator

Dafinul este excelent pentru plămâni datorită prezenței mircenului și eugenolului. Este un medicament natural fantastic care ajută la curățarea căilor respiratorii prin fumul frunzelor de dafin.

4. Luptă împotriva bacteriilor

Geraniolul, care se găsește în frunzele de dafin, este un antibiotic excelent care combate (sub formă de ceai) bacterii precum E. Coli, 3 tipuri de stafilococi și candida albicanis.

La nivelul căilor respiratorii, acționează împotriva streptococului pneumoniae, streptococului pyogenes și streptococului auriu.

5. Îmbunătățește capacitatea creierului

Pinenul din dafin ajută la atenuarea diferitelor probleme, cum ar fi anxietatea, paranoia și pierderea memoriei pe termen scurt. Acest lucru se întâmplă datorită acțiunii pinenului în corp, care acționează ca un protector al neuronilor, îmbunătățind concentrarea, memoria și vigilența.

6. Bani și dragoste

Arderea frunzelor de dafin pentru noroc este un ritual practicat încă din Grecia antică.

Astăzi îl folosim inclusiv pentru a atrage bogăția și dragostea. 

7. Alungă energiile negative

Arderea frunzelor de dafin alungă energiile negative și oferă protecție. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel