7 semne că ar trebui să consulți URGENT un medic

Irina Radu |
Data publicării:

Nu este întotdeauna ușor să ai grijă de sănătatea ta. Chiar dacă mănânci sănătos și faci sport, ascultarea corpului poate fi uneori mai dificilă decât crezi. Iată 7 semne care ar trebui să te determine să mergi la medic.

A nu-ți asculta corpul este o idee teribilă. Cu toate acestea, nu este vorba nici de ipohondrie. Ceea ce contează cu adevărat este să te asiguri că adopți un stil de viață sănătos, având grijă de tine. Și asta înseamnă a fi receptiv la anumite semne care pot trece neobservate. Să le examinăm.

1. Noduli sub piele

Acestea sunt bile mici care pot apărea oriunde în corp. Palpabile și uneori vizibile cu ochiul liber, pot avea diverse origini, indică dr. Isabelle Gallay, dermatolog, fără a implica neapărat durere sau roșeață. În funcție de cauza lor, acestea pot fi benigne sau, în cazuri severe, pot fi canceroase. Dacă observi un nodul, mergi la medic. 

2. Tahicardie, respirație scurtă și tuse

Această triadă de simptome poate trece neobservată. Cu toate acestea, este important să știm că o stare generală de rău, o frecvență cardiacă crescută, dificultăți de respirație și tuse pot fi semnul pneumoniei bacteriene, așa cum a indicat dr. Jean-François Bervar, pneumolog în Lille. De obicei cauzată de o bacterie pneumococică, necesită tratament cu antibiotice pentru a evita complicațiile. Prin urmare, este necesară o vizită la medic pentru a-ți evalua starea de sănătate. 

3. Dispnee bruscă

Deși este normală după o activitate fizică intensă, lipsa bruscă de respirație care apare fără un motiv aparent ar trebui să ducă la suspiciuni, deoarece poate fi un semn al multor boli. Într-adevăr, dispneea la cel mai mic efort poate aminti de problemele cardiace, mai ales dacă este însoțită de alte simptome, cum ar fi palpitațiile sau presiunea toracică, avertizează dr. Rebecca Dezube, profesor asistent la Universitatea Johns Hopkins. În acest caz, consultarea rapidă a unei opinii medicale este imperativă.

4. Rănile tale nu se vindecă

Uneori te rănești într-un mod complet inofensiv. Aceste leziuni sunt în general inofensive și se vindecă într-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, dacă observi că o rană nu se vindecă, este important să consulți un medic, deoarece ar putea fi un semn de cancer de piele, avertizează profesorul Dominique Tennstedt, dermatolog.

5. Menstruație destul de dureroasă

După cum explică NHS, sistemul de sănătate publică din Regatul Unit, este complet normal să simți disconfort în timpul mentruației. Cu toate acestea, atunci când această durere este ascuțită și perioada este neregulată, ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate. 

6. Pielea și-a schimbat culoarea 

Indiferent dacă este pe alocuri sau pe tot corpul, o schimbare drastică a culorii pielii ar trebui să te alerteze. Îngălbenirea pielii, de exemplu, este un semn al unei probleme hepatice, spune NHS. În schimb, un ten care devine maroniu inexplicabil poate fi legat de o afecțiune mai rară cunoscută sub numele de boala Addison. Aceasta este insuficiența suprarenală primară care duce, de obicei, la scăderea tensiunii arteriale și hiperpigmentare. Petele întunecate pot apărea pe ceafă, față, umeri sau frunte, dezvăluie dr. Ashley Grossman, profesor de endocrinologie. 

7. Căderea excesivă a părului

Căderea părului este, de asemenea, unul dintre simptomele care pot fi trecute cu vederea. Și, din motive întemeiate, majoritatea consideră că nu se numără printre cele mai îngrijorătoare semne de avertizare. Cu toate acestea, căderea excesivă a părului poate fi un semn al unei probleme hormonale. În special, hipertiroidismul poate avea un impact direct asupra țesutului pielii și poate duce la alopecie, spune British Thyroid Foundation

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel