9 metode să faci mai multă mișcare. Ce să faci dacă ești în criză de timp

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
9 metode sa faci mai multa miscare Foto: Freepik @ senivpetro
9 metode sa faci mai multa miscare Foto: Freepik @ senivpetro

9 metode să faci mai multă mișcare. Ce poți să faci să incluzi sportul și activitatea fizică pe parcursul zilei tale.

Menținerea unui nivel bun de condiție fizică este importantă. Cu toate acestea, poate fi dificil să se determine ce presupune condiția fizică. Diverse componente ale sănătății fizice pot ajuta la determinarea aptitudinii fizice.

Experții definesc condiția fizică ca fiind "capacitatea unei persoane de a executa activitățile zilnice cu performanțe, rezistență și forță optime, cu gestionarea bolilor, a oboselii și a stresului și cu un comportament sedentar redus".

Această descriere merge dincolo de a fi capabil să alergi rapid sau să ridici greutăți mari. În ciuda faptului că sunt importante, aceste atribute se adresează doar unor singure zone ale condiției fizice.

Vezi și: Pătrunjelul, beneficii pentru sănătate. Ce anume îi asigură potențialul anticancerigen

Iată 10 modalități de a te mișca mai mult în timpul vieții de zi cu zi, fără a fi nevoie să blochezi mai mult timp din programul tău.

1. Alege scările în locul liftului

Este unul dintre cele mai bune sfaturi dintr-un motiv. Să urci pe scări în loc de lift îți crește ritmul cardiac, te ajută cu echilibrul și îmbunătățește forța membrelor inferioare. Dacă ai câteva minute la dispoziție, poți chiar să faci câteva ridicări ale călcâiului de pe marginea unei trepte pentru a întări gambele, sau să urci scările într-un ritm mai alert.

Săriți liftul, corpul și inima îți vor mulțumi.

Vezi și: Pâinea nu îngrașă. Ce se întâmplă în corp, de fapt, atunci când mănânci pâine

2. Încorporează drumerții sau plimbări

Dacă lucrezi de acasă sau ai trecut la teleconferințe virtuale, programează o plimbare în timpul unei convorbiri pe zi.

Dacă nu ai nevoie să stai în fața unui ecran uitându-te la foi de calcul, conectează-ți căștile, strecoară telefonul în buzunar și rezolvă problemele lumii la o plimbare. Este o modalitate excelentă de a schimba rutina zilnică.

Iar dacă lucrezi într-un birou, ia întâlnirile individuale la pachet. Plimbarea împreună sporește legăturile de echipă și s-ar putea chiar să veniți cu idei mai bune. Cercetările arată că mersul pe jos stimulează creativitatea și îmbunătățește acuitatea mentală.

3. Adaugă fandări

Când faci cumpărături, încearcă să faci fandări pe culoarele supermarketului în timp ce te ții de cărucior. Căruciorul oferă un bun punct de echilibru și poți obține aproximativ 10-20 de fandări într-o singură trecere, în funcție de cât de lungi sunt culoarele supermarketului tău. Dacă acest lucru ți se pare dubios și te temi că vei atrage priviri nedumerite asupra ta atunci poți să faci mici pauze de 20 de secunde pe parcursul zilei și să faci câteva fandări.

4. Ia pe o minge de exerciții

Schimbă scaunul de birou cu o minge de stabilitate. Acest lucru te poate ajuta cu durerile de spate și poate ajuta la îmbunătățirea posturii, iar în timp ce stai pe minge, poți face câteva întinderi ușoare de mobilitate pentru gât, pelvis și coloană.

Încercă o mișcare de hula-hoop și să te înclini și să mobilizezi pelvisul pentru a te ajuta să activezi mușchii stabilizatorii de bază. Dacă vrei să adăugi și niște exerciții abdominale, poți încerca, de asemenea, marșuri așezate sau alte exerciții pe minge - totul în timp ce stai la birou.

5. Parchează departe

În timp ce trebuie să fim în siguranță și atenți la împrejurimi, dacă te aflați într-o zonă sigură și bine luminată, ia în considerare posibilitatea de a parca mai departe de intrarea în locul unde mergi. Adăugând câteva minute de mers pe jos ici și colo se adună în timp și poate crește numărul zilnic de pași.

6. Adoptați un animal de companie

Adăpostul local și alte agenții de adopție sunt mereu în căutare de voluntari care să ajute. Du-te familia la adăpost și oferiți-vă voluntari pentru a scoate câțiva câini la plimbare.

Vei lungi timpul petrecut afară, vei ajuta un câine și comunitatea ta, îți vei învăța copiii despre grija față de ceilalți și vei petrece timp de calitate în familie fiind activi și mișcând corpul. Este un câștig pentru toți cei implicați.

7. Dansează mai des

Eliberează mobila din cameră și pune niște melodii. Poți face acest lucru în timp ce prepari cina, împăturești rufele sau dai cu aspiratorul.

Dansul este o modalitate fabuloasă de a arde calorii și de a lucra echilibrul și coordonarea. În plus, poți face din asta un joc sau un concurs alături de copiii tăi. Ei trebuie să învețe despre rockul anilor '80, nu-i așa? Pune niște rock & roll (sau orice te face să bați din picioare) și dă drumul la dans.

8. Schimbă-ți seara de joc

În timpul următoarei seri de jocuri în familie, schimbați cărțile sau jocurile de societate cu jocuri active.

Astfel de jocuri pot fi jucate cu persoane de orice vârstă, precum și în interior sau în aer liber. Familia se distrează și în tot acest timp face mișcare și menține ritmul cardiac sus. Atunci când intervine spiritul competitiv nu mai stai să te gândești la cât de obosit ești sau cât de mult sport trebuie sa faci.

9. Fă exerciții fizice sau întinderi în timpul programului TV

Știu că acest lucru depășește toate principiile "binge and chill", dar are sens. Mergi pe banda de alergare, folosește o bicicletă staționară, întinde-te pe podea, folosiște greutăți pentru întărirea părții superioare și a întregului corp sau fă Pilates în timpul următoarei ședințe Netflix.

Dacă te uiți la un serial de 30 de minute și te mișcați tot timpul, sunt 30 de minute de exerciții fizice pe care nu le-ai făcut înainte! Poți chiar să te limitezi la momentul în care apar reclamele, dacă ți se pare un loc bun pentru a începe.

Păstreazaăți lucrurile pentru exerciții fizice în apropierea locului de "binge-watching" și fă câteva exerciții de greutate corporală în timpul emisiunii. Doar câteva repetări de curls ale bicepșilor, press pe tricepși sau ridicări ale brațelor cu greutăți ușoare de mână vor face o diferență uriașă în ceea ce privește forța brațelor, postura și starea de bine.

Acest lucru este valabil mai ales pentru femei, care prezintă un risc mai mare de osteoporoză. Încorporează antrenamentul cu greutăți în rutina ta pentru a  menține oasele sănătoase și puternice.

Sper ca aceste idei să te motiveze și să te inspire să te ridici și să te mișcați un pic mai mult pe parcursul zilei.

Știu cât de dificil este să menții o rutină bună. Poate părea copleșitor atunci când începi să faci exerciții fizice, dar încercarea câtorva dintre aceste lucruri te va ajuta.

Începi cu ceva mic, adăugând câteva fandări pe ici pe colo, o ședință de mers pe jos o dată pe săptămână sau scări de câteva ori și, înainte să îți dai seama, vei fi mult mai mai vioi decât înainte și te vei simți mai bine atât mental, cât și fizic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel