9 plante care îți curăță plămânii și te ajută să respiri. Cel mai PUTERNIC antibiotic natural

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Tutunul, poluarea și unele boli ne pot înfunda plămânii, împiedicându-ne să respirăm corect. Din fericire, ne putem curăța plămânii cu ajutorul plantelor.  

Iată 9 plante cunoscute pentru beneficiile lor asupra plămânilor noștri.

1. Rădăcină de Marshmallow 

Așa cum arată acest studiu realizat de cercetătorii germani, rădăcina de marshmallow ameliorează tusea seacă. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, această plantă, consumată sub formă de infuzie de trei ori pe zi, ajută la calmarea membranelor mucoase inflamate. 

2. Mentă

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și acțiunii sale anti-bacteriene, menta ameliorează tusea. Potrivit unui studiu, uleiul esențial de mentă poate fi indicat în cazurile de bronșită și tuse. Acțiunea sa antimicrobiană, potrivit cercetătorilor,  ameliorează infecțiile sistemului respirator. Uleiul esențial de mentă poate ameliora și durerile de cap. 

3. Cuișoare 

Cuișoarele au un efect calmant asupra tusei și a durerilor de gât. Acest antiinflamator natural ajută la calmarea căilor respiratorii și la ameliorarea tusei, așa cum arată această cercetare. Pentru a profita de beneficiile sale, pregătește un sirop, lăsând cinci cuișoare să se macereze în 250 ml de miere peste noapte. Scoate cuișoarele a doua zi dimineața și ia o lingură din acest sirop înainte de fiecare masă. 

4. Cimbru 

Datorită proprietăților sale antiseptice, cimbrul ajută la descongestionarea plămânilor și calmează tusea. Conform cercetărilor, este considerat un tratament excelent pentru bolile căilor respiratorii. 

5. Eucalipt 

Utilizat timp de secole pentru proprietățile sale antivirale și antiinflamatoare, eucaliptul este recomandat cu tărie în cazurile de tulburări ORL. Proprietățile sale au fost demonstrate de un studiu, care arată că această plantă reduce inflamația și, datorită puterii sale analgezice, calmează căile respiratorii. 

6. Rădăcină de lemn dulce

Datorită glicirizinei, o componentă activă a rădăcinilor de lemn dulce, această plantă  ameliorează căile respiratorii. Dacă ai o tuse seacă, ia extract de lemn dulce timp de 5, până la 6 zile. 

7. Oregano 

Recomandat pentru bronșită și tuse cronică, oregano calmează căile respiratorii. Carvacrol, mai mult de 60% prezent în uleiul de oregano, este utilizat pe scară largă în medicina tradițională pentru proprietățile sale antiinflamatoare. 

8. Salvie

Salvia este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante. Conform acestui studiu, planta ajută la ameliorarea faringitei și a durerii în gât.

9. Brusturel

Această plantă medicinală este recunoscută ca tratament împotriva gripei. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, pregătește o infuzie amestecând o linguriță de brusturel într-o ceașcă de apă clocotită. Lasă să se răcească înainte de a bea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel