A murit așteptând să se elibereze un pat la ATI. Bărbatul avea 67 de ani

Adisa Codruț / 12 noi 2020 / 19:06
Deces, Covid-19
Deces, Covid-19

Un bărbat de 67 de ani din Hunedoara a murit cu zile, pentru că nu s-a găsit pentru el un loc la ATI.

Un bărbat de 67 de ani a murit după ce a așteptat șase zile să se găsească pentru el un loc la ATI. Familia lui a lansat un apel disperat în mediul virtual, în încercarea de a găsi un loc liber într-o secție de Terapie Intensivă. După șase zile, când s-a găsit un loc, bărbatul a decedat.
Bărbatul era dintr-o localitate de lângă Orăştie, judeţul Hunedoara. Familia spune că omul a murit pentru că nu i s-a găsit la timp loc la ATI. 
"Soțul meu era pe marginea patului și abia respira. Nu m-a recunoscut. I-am zis, măi Toni, sunt Voica mami, și atunci m-a recunoscut. Zicea: mami, nu mai pot, oamenii nu se ocupă de mine!", a declarat pentru Antena 3 soţia bărbatului.
Familia disperată a sunat la spitale din întreaga ţară, dar spune că a primit doar refuzuri. Abia miercuri seara, bărbatul a fost transferat la Deva. Era însă prea târziu. 
"Ni s-a spus că se poate transfera la un spital apropiat, cei de la urgențe dispuneau de ventilație și ei aveau. El a fost stâlpul nostru, mamă și tată pentru amândouă și acum nu-l mai avem, nu are cine să ne ajute.", a declarat, în lacrimi, soţia bărbatului.
Fiica pacientului a scris pe Facebook, că saturaţia de oxigen din sânge ajunsese la 34%, iar plămânii erau afectaţi aproape complet. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy