Cum apar bolile, legătura lor cu nutriția. Dr Sanda Crețoiu, la Academia de Sănătate
Dr Sanda Crețoiu va explica, la Academia de Sănătate de luni, 24 august, de la ora 11.00, care este importanța florei intestinale și a nutriției în sănătatea organismului uman și în apariția...
Dr Sanda Maria Crețoiu este conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București, doctor în biologie moleculară, specialist în nutriție și siguranță alimentară și director medical la Clinica NutriScience.
La emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, difuzată în reluare, discuția se desfășoară pe marginea echilibrului interior al organismului, nutriție și siguranță alimentară. Expertul va explica rolul vital pe care-l are microbiomul intestinal (flora intestinală) în viața unui om, inclusiv cum dezechilibrele acestuia pot duce la apariția multor boli cronice și grave.
Emisiunea va fi retransmisă simultan, luni 24 august, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC NewsTv.
-
-
-
-
-
Cele mai bune nuanțe de păr care ascund firele albe26.10.2025, 11:51
Tratamentul anti-cancer cu celule T modificate genetic. Dr. Ștefan Ciurea, la Academia de Sănătate
Apneea obstructivă în somn, factorul ascuns care îți compromite sănătatea respiratorie. Dr. Ela Bănică: Află prea târziu
Legătura dintre medicină și religie. Părintele Luca, la Academia de Sănătate
Chirurgia inimii în secolul XXI. Dr. Victor Costache: Chirurgul trebuie să stăpânească toate tehnicile
Oameni celebri, folosiți ilegal în reclame cu inteligența artificială. Avocatul Monica Cercelescu spune ce e de făcut
Legătura dintre flora intestinală și bolile cronice. Dr. Sanda Maria Crețoiu, la Academia de Sănătate
Depresia, boală a dezechilibrelor cerebrale. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Poate duce până la cancer
Câte grade trebuie să ai în cameră noaptea. De asta ai insomnii și te trezești obosit. Vlad Ciurea: Scade concentrația de oxigen
Prof. univ. dr. Adela Magdalena Ciobanu, la Academia de Sănătate
Prof. Univ. dr. Adela Magdalena Ciobanu, medic primar psihiatru vine la Academia de Sănătate.
Biopsia lichidă, tehnica ce poate salva mii de vieți în lupta cu cancerul
Pneumonia și rujeola ucid copii în România din cauza vaccinării scăzute. Prof. dr. Doina Pleșca: Este ciudat pentru o țară europeană
Testul care detectează anevrismul cerebral înainte să se rupă. Vlad Ciurea: Acesta e simptomul că se rupe. Apare în jur de 40 de ani, la cei activi și stresați
Ce este astrocitomul, tumora agresivă foarte frecventă. Vlad Ciurea: Diagnosticul este mult mai simplu prin spectroscopie
Vlad Ciurea laudă invenția lui Elon Musk. Neuralink, minune pentru pacienți?! "Este fantastică ideea. Sunt oameni disperați chiar și în România"
Inteligența Artificială în medicină. George Curcă: Relația empatică, comunicarea, încrederea nu pot fi automatizate
Nu poți să înghiți sau simți că îți rămâne mâncare în gât? Boala ciudată pe care s-ar putea să o ai: Este o cauză de cancer
Prof. dr. Emilian Popovici: Educația și transparența, esențiale pentru combaterea scepticismului față de vaccinuri
Examenul Doppler: testul care descoperă AVC ishemic. Dr. Corneliu Toader: Poate fi repetat anual la cei care au hipertensiune sau diabet
Examenul Doppler, esențial în prevenția AVC: o metodă neinvazivă și preciză pentru evaluarea riscurilor vasculare.
Legea Sănătății, depășită. Dr. Levente Vass: Face dificilă aplicarea în 2025. E folosită din 2006
Bolile infectocontagioase și vaccinarea, provocări majore pentru copii. Prof. dr. Doina Pleșca: Rată mare de morbiditate și mortalitate
Chirurgia bariatrică și în cancer. Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, la Academia de Sănătate
Ce este generația fulg de nea. Dr. Eduard Petru Moțoescu: A apărut în ultimele decade
Ce este, de fapt, generația fulg de nea. Cu ce probleme se confruntă aceasta.
Cancerul scuamo-celular al esofagului, în creștere. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Factori de mediu, obiceiuri alimentare
Acest tip de cancer este într-o continuă creștere. Un produs din gospodărie, folosit frecvent, îl poate provoca.
