Accidentul vascular cerebral hemoragic: semnale de avertizare şi simptome

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

O hemoragie cerebrală (accident vascular cerebral hemoragic), apare atunci când un vas de sânge din interiorul creierului se sparge, provocând sângerare în țesuturile creierului. Este o urgență medicală care poate pune viața în pericol; Tratamentul rapid poate încetini sau opri sângerarea, reducând la minimum riscurile. Semnele și simptomele de avertizare ale hemoragiei cerebrale pot începe brusc și, potrivit American Heart Association, se pot înrăutăţii sau pot părea că trec rapid.

Durere de cap bruscă

Cel mai frecvent și mai evident semn al unui AVC hemoragic este apariția bruscă a unei dureri de cap intense. Potrivit National Stroke Association, pacienții descriu în mod obișnuit acest lucru drept cea mai „cea mai grea" durere de cap întâlnită vreodată. Durerea de cap începe de obicei brusc când anevrismul se rupe și este de obicei localizat într-un loc, deasupra și în spatele unui ochi, notează revista medicală Live Strong.

Modificări de vedere

O hemoragie cerebrală provoacă de obicei modificări ale vederii. Pacienții pot raporta vedere dublă, vedere încețoșată sau incapacitatea de a tolera lumina. Potrivit American Heart Association, simptomele încep adesea la un ochi, deși s-ar putea muta la ambii ochi pe măsură ce hemoragia continuă.

Amorţeală sau slăbiciune

O hemoragie cerebrală poate limita capacitatea creierului de a controla o parte a corpului. Adesea, o jumătate din față se poate simţi rigidă sau amorțită. În cazuri severe, aceste simptome pot afecta jumătate din corp. Atunci când evaluează un pacient pentru o posibilă hemoragie cerebrală, personalul medical va testa adesea rezistența atât a brațelor, cât și a picioarelor, comparând cele două părți ale corpului.

Dificultate de vorbire şi de înţelegere

Pacienții care suferă o hemoragie cerebrală pot deveni confuzi și le poate fi dificil să comunice.

Amețeli și pierderea echilibrului

Un pacient care suferă de o hemoragie cerebrală poate fi incapabil să meargă sau să se deplaseze singur. El poate pierde echilibrul sau coordonarea îşi şi poate simţi picioarele „blocate". Oamenii care se pot mișca vor merge adesea greoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel