Acord în UE, pentru recunoașterea reciprocă a testelor rapide COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dispozitivul care arată dacă ești sau nu infectat arată ca cel de un test de sarcină.
Dispozitivul care arată dacă ești sau nu infectat arată ca cel de un test de sarcină.

S-a ajuns la un acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor COVID-19. Astfel, va fi decis un cadru comun pentru testele rapide.

Țările din Uniunea Europeană au ajuns la un acord, în unanimitate, să stabilească un cadru comun pentru folosirea testelor rapide antigen și recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor COVID-19 pe întreg teritoriul UE, anunță un comunicat al Consiliului European. Scopul acestei decizii este de a limita răspândirea coronavirusului și de a contribui la buna funcționare a pieței interne. Recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor pentru infecția cu SARS-CoV2, făcute de organisme sanitare certificate, este esențială pentru a facilita circulația transfrontalieră, ca și urmărirea și tratarea contacților persoanelor infectate, potrivit comunicatului.
Componentele cheie ale recomandării Consiliului European includ validarea și recunoașterea reciprocă a testelor antigen și a testelor RT-PCR între statele membre, partajarea unui set standardizat de date (printr-o platformă digitală), dezvoltarea unei liste comune de teste antigen, prioritizarea situațiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate sau focarele).
Recomandarea prevede, de asemenea, că lista comună a testelor rapide antigen trebuie să fie flexibilă, pentru adăugarea sau eliminarea acelor teste a căror eficacitate este afectată de mutațiile COVID-19, scrie Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel