Adrian Streinu-Cercel: asistentul medical trebuia să stea în carantină. Rezultatele analizelor, la miezul nopții

Dana Lascu / 12 feb 2020 / 21:34
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a confirmat la un post tv că pacientul suspect de coronavirus internat la Timișoara este cadru medical, că i s-a spus să stea în carantină, dar că el a venit la schi în România. Rezultatele analizelor lui vor ieși la miezul nopții.

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a confirmat, la Antena 3, că pacientul în vârstă de 25 de ani transferat de la Reșița la Timișoara este asistent medical, că în Germania a avut grijă de pacienți infectați și că i s-a cerut să stea două săptămâni în carantină, dar că el a preferat să vină în România la schi. Medicul a explicat că tânărul a stat la o cabană privată, motiv pentru care este posibil ca numărul persoanelor cu care a intrat în contact să fie foarte mic. 

„Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere la Institutul Matei Balş. Rezultatele vor fi în jurul miezului nopţii! Eu l-am anunțat inițial pe ministrul Sănătății, Victor Costache, că vor fi gata rezultate la ora 21,00. Dar mașina cu probele a plecat la 11.00 din Timișoara şi a ajuns la 20.00 la Matei Balş. Pacientul se simte bine, a fost lăsat să vină acasă în ideea că va sta în carantină 14 zile. El a venit și s-a dus la schi. Am evaluat toate datele, împreună cu colegii de la Epidemiologie, ca să stabilim eventualii contacți ai pacientului. Sper ca acest test să iasă negativ, pentru că nu a prezentat niciun fel de condiție patologică la momentul părăsirii ariei de lucru", a declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29