Adrian Streinu-Cercel: asistentul medical trebuia să stea în carantină. Rezultatele analizelor, la miezul nopții

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a confirmat la un post tv că pacientul suspect de coronavirus internat la Timișoara este cadru medical, că i s-a spus să stea în carantină, dar că el a venit la schi în România. Rezultatele analizelor lui vor ieși la miezul nopții.

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a confirmat, la Antena 3, că pacientul în vârstă de 25 de ani transferat de la Reșița la Timișoara este asistent medical, că în Germania a avut grijă de pacienți infectați și că i s-a cerut să stea două săptămâni în carantină, dar că el a preferat să vină în România la schi. Medicul a explicat că tânărul a stat la o cabană privată, motiv pentru care este posibil ca numărul persoanelor cu care a intrat în contact să fie foarte mic. 

„Maşina care transporta probele a ajuns cu întârziere la Institutul Matei Balş. Rezultatele vor fi în jurul miezului nopţii! Eu l-am anunțat inițial pe ministrul Sănătății, Victor Costache, că vor fi gata rezultate la ora 21,00. Dar mașina cu probele a plecat la 11.00 din Timișoara şi a ajuns la 20.00 la Matei Balş. Pacientul se simte bine, a fost lăsat să vină acasă în ideea că va sta în carantină 14 zile. El a venit și s-a dus la schi. Am evaluat toate datele, împreună cu colegii de la Epidemiologie, ca să stabilim eventualii contacți ai pacientului. Sper ca acest test să iasă negativ, pentru că nu a prezentat niciun fel de condiție patologică la momentul părăsirii ariei de lucru", a declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel