Adrian Streinu-Cercel, declarații despre testarea pentru coronavirus

Angela Sabău |
Data publicării:
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC Medical
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto: DC Medical

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a făcut mai multe precizări cu privire la criza medicală pe care o traversăm.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a făcut mai multe precizări cu privire la testele pentru coronavirus. „Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva. (...)

Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. (...)

Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus (...). Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a spus medicul.

El a mai precizat că testele rapide vor putea fi făcute „la domiciliu”, însă cei care le efectuază nu vor intra, efectiv, în casele oamenilor. 

Cum se va derula și în cât timp se va primi rezultatul testelor, puteți citi pe DC News.

Declarațiile au fost făcute azi, în cadrul unei ședințe cu primarul general al Cpaitalei și cu ceilalți primari de sector, directorii ASSMB, directorul general al Poliției Locale a Capitalei și șeful Poliției Capitalei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel