Adrian Streinu-Cercel și Viorel Jinga, listele cu „preferații” la alegerile pentru Senatul UMF Carol Davila

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Prof dr Viorel Jinga și prof dr Adrian Streinu-Cercel, adeversari în cursa pentru funcția de rector
Prof dr Viorel Jinga și prof dr Adrian Streinu-Cercel, adeversari în cursa pentru funcția de rector

Adversari în cursa pentru funcția de rector al UMF Carol Davila, prof dr Adrian Streinu-Cercel și prof dr Viorel Jinga, și-au stabilit, fiecare în parte, lista cu „preferații” pentru Senatul Universității. E un fel de a anunța alegătorii care este echipa cu care vrei să conduci Universitatea în următorul mandat. Primul tur al alegerilor pentru Senatul UMF are loc pe 14 ianuarie.

Prof Adrian Streinu-Cercel și prof dr Viorel Jinga candidează anul acesta la funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila. Alături de ei mai este și un al treilea candidat, prof dr Cătălina Poiană.

Înainte, însă, de a se ajunge la alegerile pentru rector, au loc alegerile pentru Senatul Universității, forul de conducere al instituției, alegeri desfășurate tradițional în două tururi. Iar primul tur pentru Senat are loc mâine, 14 ianuarie.

Ca de fiecare dată, înainte de alegerile pentru Senat, candidații la funcția de rector își anunță „preferații", adică acei oameni pe care îi recomandă și susțin a fi aleși și cu care doresc să facă echipă la conducerea UMF Carol Davila pentru următorii 4 ani. Aceste liste se transmit printate către toate cadrele universitare cu drept de vot din UMF Carol Davila, ca fiecare votant să știe pe cine susține viitorul posibil rector.

Lista lui Adrian Streinu-Cercel

Din cei 119 candidați înscriși oficial la funcția de membru al Senatului UMF Carol Davila, prof dr Adrian Streinu-Cercel a ales 58 de cadre universitare pe care să le susțină. Interesant e, că pe lista aceasta el și-a inclus ambii contracandidați, profesorii Cătălina Poiană și Viorel Jinga! De asemenea, pe lista lui Streinu-Cercel se regăsesc și 14 candidați pentru Medicină Dentară, și câte 6 pentru Farmacie și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală. Iată lista lui Adrian Streinu-Cercel, obținută de DC Medical:

 

Lista lui Viorel Jinga

Profesoul Viorel Jinga a alăcătuit la rândul său listă de „preferați" pentru Senat. Spre deosebire de Streinu-Cercel, însă, Viorel JInga a inclus-o pe lista sa cu 65 de „preferați” la Medicină, doar pe prof dr Cătălina Poiană și, în plus, îl are și pe actualul rector, prof dr Ioanel Sinescu. La fel, și el are 14 opțiuni pentru Medicină Dentară, și câte 6 pentru Farmacie și Facultatea de Moașe. Iată lista lui Viorel Jinga, obținută de DC Medical:

 

Conform Calendarului alegerilor, alegerea Senatului UMF Carol Davila se desfășoară după următorul calendar

14.01.2020 - Alegeri Senat (turul I)
21.01.2020 - Alegeri Senat (turul II)
27.01.2020 - Validarea alegerilor de către Senatul în funcție. Constituirea noului Senat. Alegerea Preşedintelui Senatului (tur I)
29.01.2020 - Validarea alegerilor de către Senatul în funcție. Constituireanoului Senat. Alegerea Preşedintelui Senatului (tur II)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel