Al treilea VAL de COVID-19 lovește tinerii. Dr. Radu Țincu: Va fi DIFERIT!

Valul trei de COVID-19 urmează să lovească România. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, spune că tinerii sunt vizați de acest val al pandemiei. 

"Știm foarte clar că grupele vulnerabile au început să fie vaccinate, avem deja raportări, este vorba de până la 70% dintre persoanele instituționalizate în căminele de bătrâni, avem undeva la 60% din persoanele dializate. Aceste persoane reprezentau grupele vulnerabile de a dezvolta forme severe de boală și de a necesita spitalizare și terapie intensivă. În acest context în care grupele vulnerabile vor fi securizate prin vaccinare și vor avea imunitate, va rămâne transmiterea intracomunitară a virusului în rândul tinerilor, care, în mod evident, odată cu venirea primăverii, vor socializa mai mult și vor avea un risc mai mare de contaminare. De aceea spun că acest val al treilea va fi un pic diferit, pentru că vom avea o transmitere accelerată în rândul tinerilor, însă, acest lucru va fi benefic pentru sistemul de sănătate, pentru că nu va avea aceeași presiune pe care am cunoscut-o în septembrie-octombrie 2020, pentru că tinerii, știm foarte bine, dezvoltă, în foarte mică proporție, forme severe de COVID-19, care să necesite spitalizare.", a declarat medicul Radu Țincu la Antena 3. 

Valul trei este abia la început

"A început să se contureze, nu discutăm de un val care să fie concretizat prin transmitere accelerară, însă, din previziunile INSP, undeva în luna aprilie vom avea o creștere de cazuri, determinată de măsurile de relaxare. Sunt absolut convins că această creștere va fi ceva mai exprimată la începutul lunii aprilie, când transmiterea în rândul tinerilor va fi preponderentă.", a mai precizat doctorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel