Alăptarea și riscurile de alergii și astm

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Alăptarea exclusivă în primele 3 luni de viață ale sugarului a fost legată de un risc mai mic de alergii respiratorii și astm, arată un nou studiu.

Intr-un studiu Acta Paediatrica a 1.177 perechi mamă-copil, o treime dintre copii au fost alăptați exclusiv până la vârsta de 3 luni. Până la vârsta de 6 ani, doar 20,8% dintre copii au fost diagnosticați cu alergii respiratorii și 11,3% cu astm.

Alăptarea exclusivă timp de 3 luni a fost asociată cu un risc cu 23% mai mic de alergii respiratorii la vârsta de 6 ani. De asemenea, a fost asociat cu un risc cu 34% mai mic de astm, dar numai dacă copiii nu aveau antecedente familiale de astm.

Alăptarea timp de 3 luni, dar nu exclusiv, a fost insuficientă pentru a reduce riscul de alergii respiratorii sau astm.

„Tulburările căilor respiratorii, cum ar fi alergiile respiratorii și astmul astm, pot fi prevenite, în unele cazuri, prin încurajarea alăptării exclusive timp de cel puțin 3 luni, întrucât laptele uman a fost potențial benefic în reducerea riscului de tulburări ale căilor respiratorii în rândul copiilor, a spus autorul Galya Bigman, doctorat, al Universității din Maryland, Institutul de virologie umană, Școala de medicină.

 

Studiul aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel