O boală alergică și autoimună, identificată pentru prima dată. Simptomele, izbitoare: Se inflamează esofagul și pielea
O boală alergică și autoimună a fost identificată pentru prima dată de cercetători. De vină ar fi mutația unei gene.
Alergia la ceapă este rară, dar cum ceapa este un ingredient frecvent utilizat în multe alimente, ea poate fi dificil de evitat. Mai comună este sensibilitatea la ceapă. Iată simptomele fiecăreia:...
Ceapa face parte din familia de Alliaceae, un grup de plante care include și usturoiul și prazul, poate fi destul de greu de evitat. Ea nu este inclusă în lista alergenilor frecvenți, așa că nu apare trecută în meniuri sau pe etichetele produselor, dar o găsim în mâncăruri de-a data, se pune în supe, ciorbe, tocănițe, salate, murături, dar și în mezeluri și ale produse. Pe etichete o putem găsi și sub formă de pudră (sau praf) de ceapă.
Alergia sau sensibilitatea se datorează faptului că ceapa are un conținut mare de FODMAP (prescurtarea de la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli), care sunt o colecție de carbohidrați cu lanț scurt și alcooli de zahăr ce se găsesc în alimente în mod natural, dar care sunt și folosiți ca aditivi alimentari. Ei sunt „responsabili" pentru multe probleme digestive.
Când o persoană este alergică la ceapă, sistemul său imunitar reacționează ca și cum aceasta ar fi o substanță periculoasă. Drept rezultat, apar simptomele alergice care pot fi severe, precum vărsături, mâncărime, umflare și dificultăți de respirație. Iată care sunt, pe larg, simptomele date de alergia la ceapă.
Dacă o persoană este alergică la ceapă, simptomele pot apărea până la două ore după ingestie. Simptomele unei alergii la ceapă pot include:
Greață,
Vărsături,
Diaree,
Dureri de cap,
Mâncărime,
Bubițe sau erupții cutanate,
Umflarea feței, a buzelor sau a gâtului,
Probleme de respirație,
Dureri de stomac,
Tuse sau respirație șuierătoare,
Leșin sau amețeli,
Anafilaxie, deși extrem de rară.
Principala diferență între o alergie alimentară și sensibilitatea alimentară este sistemul organismului care este implicat.
O alergie alimentară implică sistemul imunitar, în timp ce sensibilitatea alimentară sau intoleranța implică sistemul digestiv.
Atunci când o persoană este alergică la ceapă, corpul ei tratează ceapa ca pe un invadator. Sistemul imunitar eliberează anticorpi numiți imunoglobulină E (IgE), care declanșează reacții alergice, notează experții de la Medical News Today.
Conform Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie (AAAAI), de fiecare dată când o persoană este expusă alimentului „vinovat", poate să apară o reacție alergică.
Simptomele alergiei alimentare pot fi severe și pot declanșa șoc anafilactic. Dacă o persoană se confruntă cu șoc anafilactic, are nevoie de asistență medicală de urgență.
Simptomele șocului anafilactic pot include:
Urticarie,
Umflarea gâtului,
Vărsături,
Diaree,
Bătăi rapide ale inimii,
Leșin,
Amețeală.
O persoană poate experimenta sensibilitatea alimentară atunci când organismul nu este în măsură să digere anumite alimente. Acest lucru poate duce la probleme digestive precum greață, balonare, diaree sau gaze.
Persoanele sensibile la ceapă pot întâmpina probleme digestive după ce le-au consumat. Cu toate acestea, în unele cazuri, aceste simptome pot să nu apară decât după câteva ore. Sensibilitatea alimentară poate provoca simptome incomode, dar nu pune viața în pericol.
Simptomele sensibilității alimentare pot fi corelate cu cantitatea din alimentul „vinovat" pe care o mănâncă o persoană. De exemplu, o cantitate mică de ceapă nu poate declanșa niciun simptom sau simptome ușoare, în timp ce consumul unei cantități mai mari de ceapă poate provoca simptome mai severe.
O boală alergică și autoimună a fost identificată pentru prima dată de cercetători. De vină ar fi mutația unei gene.
Care sunt sfaturile pentru un somn odihnitor, dar și pentru o viață fără alergii.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
Alergia bizară pe care o poți face chiar în propria casă poate fi declanșată de un lucru absolut banal.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
Sezonul alergiilor la ambrozie a început, aducând un risc crescut de reacții alergice severe.
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Alergiile sunt o problemă din ce în ce mai severă care afectează chiar și copiii.
Alergia bizară pe care o poți face din cauza unor obiecte banale precum papuci, haine sau chiar mâncarea.
Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Au o particularitate după care le poți recunoaște.
Animalele de companie, benefice pentru educarea sistemului imunitar uman.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Balonarea frecventă poate fi semnul acestei afecțiuni extrem de răspândite care nu are tratament, ci poate fi doar ameliorată.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Șocul anafilactic poate să apară din cauza unor substanțe alergice. Poate pune în pericol viața.
Alergia la ambrozie afectează sute de mii de români. Un medicament internațional ar urma să fie introdus pe piață.