Alergii, gripă, răceală sau coronavirus? Cum să faci diferența

Coronavirusul a infectat peste 100.000 de oameni în întreaga lume. Cu toate noutățile despre anulările evenimentelor și măsurile de precauție pentru sănătate (spălați-vă pe mâini!), este normal ca oamenii să fie îngrijorați de fiecare dată când strănută sau tușesc.

În timp ce coronavirusul este cu siguranță ceva de luat în serios, șansele ca orice persoană să se contamineze sunt încă mici.
CNN a vorbit cu dr. Greg Polonia, profesor de medicină și boli infecțioase la Clinica Mayo și director al grupului de cercetare a vaccinurilor din Clinica Mayo, despre diferențele dintre alergia tipică, simptomele de gripă și răceală și cele asociate cu coronavirusul.

Mancarimea ochilor? Secreții nazale? Probabil aveți alergii.

„Problema cu alergiile de sezon este că acestea afectează nasul și ochiul", spune Polonia. „Au tendința de a fi nazale, iar majoritatea simptomelor sunt localizate la nivelul capului, cu excepția cazului în care apar și erupții cutanate".

Coronavirusul și simptomele gripei tind să fie mai sistematice. Adică afectează întregul corp.

"Gripa și noul coronavirus, afectează și alte sisteme și tractul respirator inferior. Probabil că nu veți avea secreții nazale, dar ceea ce ați putea avea este o durere în gât, tuse, febră sau probleme de respirație. Deci, este un diagnostic clinic subtil diferit, spune dr Polonia.

Atenție la temperatura dvs.: Polonia spune că este foarte puțin probabil ca alergiile să conducă la febră. De obicei, acestea nu provoacă probleme de respirație, decât dacă aveți o afecțiune preexistentă ca astmul.

Simptomele de alergie apar în mod regulat și, de obicei, ușoare.

Dr Polonia spune că dacă ați avut aceleași simptome în aceeași perioadă, an de an, probabil că vă confruntați cu alergii sezoniere. În acest caz, medicamentele antihistaminice și alte măsuri de sănătate obișnuite te vor ajuta să te simți mai bine.

Coronavirusul (CIVID-19) și simptomele gripei vă pot scoate din funcțiune.

"Dacă aveți un caz acut de coronavirus sau gripă, vă veți simți atât de obosit, veți avea dureri, încât veți avea nevoie să mergeți la culcare. Toată lumea ar vedea diferența", spune Polonia. „Alergiile te pot face să te simți obosit, dar nu vor provoca dureri musculare sau articulare severe".

Simptomele de gripă ușoară și răceală se rezolvă de obicei ușor.

În cazul bolilor normale, veți începe să vă simțiți mai bine cu odihnă și îngrijire adecvată, în câteva zile (cu excepția cazului în care sunteți în vârstă sau aveți alte condiții de sănătate, caz în care chiar și bolile ușoare pot dura mai mult).

COVID-19 și simptomele acute de gripă s-ar putea agrava în timp.

Dacă aveți un caz grav de gripă sau coronavirus (COVID-19), este posibil să vă înrăutățiți starea. Acesta este un semn sigur pentru a solicita îngrijiri medicale.

„Ceea ce ar crește suspiciunea de coronavirus ar fi dacă ai probleme t de respirație", spune Polonia. Oamenii pot dezvolta, de asemenea, pneumonie din cauza gripei, care are o prezentare similară, astfel încât în orice caz, trebuie să solicitați asistență medicală.

Simptomele precoce ale alergiilor, răcelii, gripei și coronavirusului pot fi similare.

Din păcate, afirmă Polonia, etapele inițiale ale răcelilor, a gripei și a coronavirusului pot fi foarte asemănătoare, iar unele cazuri de coronavirus și gripă pot fi atât de ușoare încât nu ridică niciun steag roșu. De aceea, trebuie să fiți atenți pentru a vedea dacă simptomele dvs. persistă, mai ales dacă vă aflați într-un grup cu risc.

„Suntem îngrijorați de persoanele în vârstă, de persoanele cu astm sau alte boli pulmonare, persoanele cu boli de inimă sau diabet și, de asemenea, femeile însărcinate", spune Polonia.

Cazurile de coronavirus au de obicei un anumit context.

Deci bănuiți că aveți coronavirus, dr Polonia spune că orice medic este obligat să vă pună câteva întrebări contextuale, cum ar fi:

Ați călătorit recent și, dacă da, unde?
Ai avut pe cineva acasă sau ai avut un coleg de muncă sau un coleg de școală care a călătorit? Unde?
Ați avut cineva în casa dvs. din zonele în care focarul este cel mai concentrat?
Ai fost pe o navă de croazieră?
Locuiești în apropierea unei zone unde există un focar?

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel