ALERTĂ: Bărbat din Suceava, infectat cu tulpina britanică de COVID-19! OFICIAL

Dana Lascu / 25 ian 2021 / 15:52
Teste COVID. Foto: Pixabay
Teste COVID. Foto: Pixabay

Ministerul Sănătăți a confirmat existența celui de-al patrulea caz de persoană infectată cu tulpina din Marea Britanie de COVID-19 din România.

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie în 5 ianuarie 2021. 

Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie 2021. 

În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul județean, la secția de Boli Infecțioase unde se afla și în prezent în investigații și tratament.

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacți direcți care se află în carantină, sub supraveghere.

Secvențierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy