Alexandru Ilie, fizioterapeut: Totul despre hernia cervicală la DICȚIONAR DC MEDICAL

Dana Lascu |
Data publicării:
  LIVE
Alexandru Ilie, fizioterapeut.
Alexandru Ilie, fizioterapeut.

Fizioterapeutul ALEXANDRU ILIE vine la DICȚIONAR MEDICAL explică, EXCLUSIV la DICȚIONAR DC MEDICAL, ce este hernia cervicală și cum putem să o rezolvăm fără să ajungem pe masa de operație. 

Fizioterapeutul ALEXANDRU ILIE, licențiat, printre altele, și în motricitate specială, cu peste 13 ani de experiență, va vorbi, la DICȚIONAR MEDICAL, despre hernia cervicală. 

Conform statisticilor, hernia cervicală este o afecțiune foarte frecventă și, din fericire, ea poate fi rezolvată în multe cazuri fără a fi nevoie de operație. 

 Practic, 80% dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani au deteriorări pe zona cervicală a coloanei vertebrale.  Majoritatea nu suferă simptome, dar uneori această uzură poate provoca dureri și rigiditate la nivelul gâtului, precum și furnicături și amorțeală în brațe. În unele cazuri poate afecta și picioarele și poate duce chiar la dificultăți la mers, precum și alte simptome, cum ar fi modificări atunci când încearcă să-și controleze sfincterul. Toate aceste probleme sunt rezultatul compresiunii măduvei spinării sau a rădăcinilor nervoase care apar din vertebre, motiv pentru care, până în prezent, atenția medicală s-a concentrat esențial pe ceea ce se întâmplă sub leziune.

Fizioterapeutul ALEXANDRU ILIE explică cum apare hernia cervicală și de ce, dar ne va arăta și exercițiile necesare ca să scăpăm de ea fără să ajungem la bisturiu. 

Emisiunea va fi transmisă live, de la ora 16.00, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook ale DC Medical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel